avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate adryanad73

Activitate adryanad73

Daca faptul ca a fost sunat de avocat si de mine si ne-a sfidat de fiecare data, e considerata proba in Instanta, ce sa zic? Am si mesajul lui telefonic, in care imi scrie, ca pot sa-l dau in judecata cat vreau, ca el paraseste tara definitiv! Avem doar citatiile pe care le-a primit cu confirmare de primare, dar nu a dat curs invitatiei avocatului. Pot avea castig de cauza, doar cu acestea?
Multumesc de raspuns, foarte elaborat!=D>
Rea credinta este faptul ca desi trebuia sa-i plateasca copilului pensie alimentara, timp de 10 ani nu a platit un leu, rea credinta este faptul ca nu a sunat niciodata sa se intereseze de sanatatea copilului. Adresa si numarul de telefon l-am gasit cu ajutorul politiei. Rea credinta este faptul ca el si-a schimbat numele, dar copilului ii refuza acest drept.
Problema este ca azi desi am fost la Judecatorie, nimeni nu stia sa-mi spuna unde sa caut informatii despre instanta Tutelara.
Trebuie un avocat sa intreprinda aceasta actiune, sau pot si eu?
Copilul meu are alt nume de familie, datorita tatalui biologic, care i l-a dat la nastere.
In urma casatoriei mele cu alt barbat, am alt nume de familie, iar copilul doreste sa ne poarte numele.
Tatal biologic, din orgolii prostesti, nu isi da acordul pentru schimbarea de nume.
Pe copil l-a vazut doar pana la 10 zile ale copilului, apoi drumurile noastre s-au despartit.
Acum un an, la insistenta copilului, am contactat un avocat si am inceput o actiune pe cale administrativa de schimbare de nume.
Fara niciun succes, deoarece nu am avut acordul tatului in forma autentica, ne-a fost inapoiat dosarul pe motiv ca este incomplet.
Eu am doar o hotarare judecatoreasca de incredintare , dar cu o custodie comuna.
Noi locuim in Cluj Napoca, tatal biologic este din Bucuresti.
Am contactat un avocat din Buc. ca sa intentez un proces de decadere din drepturi inculpatului, dar avocatul m-a sfatuit ca nu am motive intemeiate de reusita in acest demers si mi-a propus sa mergem pe Noul Cod Civil cu varianta de exercitare a drepturilor parintesti exclusive de catre mama, dar numai dupa ce merg la Starea Civila sa ma interesez daca e suficienta aceasta hotarare pentru schimbarea de nume.
Azi am fost la 4 directii din Cluj si fiecare mi-a spus alta varianta.
De la Directia Gen. de evidenta a populatiei ne-a trimis la Judecatorul de Serviciu ( acolo am aflat ca nu mai exista asa ceva de 5 ani) si sa ne interesam ca se poate obtine de catre Instanta Tutelara schimbarea de nume fara acordul tatalui. dar acolo am fost sfatuita sa contactez un avocat, deorece n-am cui sa ma adresez. A contactat avocatul din Cluj, dar nu stie nici el, care-i treaba cu Instanta Tutelara.
Credeti-ma ca in mod normal orice om normal ar obosi sa faca atatea demersuri in van, dar daca copilul meu isi doreste ( are 10 ani) foarte mult numele nostru, trebuie sa fac orice demersuri ca sa pot obtine schimbarea lui de nume.
Va rog sa ma sfatuiti pe ce cale sa apuc, ca nu mai stiu in ce directie s-o iau si care este totusi solutia sa-i pot schimba numele copilului, dar fara acordul tatalui biologic.

Cu stima,
Adriana