Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare: Se poate folosi condica de prezenta ca dovada a efectuarii orelor acestea? Deoarece ceea ce scrie in condica difera de ceea ce este trimis de institutie catre ITM.
As avea si eu nevoie de o lamurire in problema urmatoare: programul la locul actual de munca a fost modificat periodic dar niciodata in scris, ci verbal. Astfel in ultimul an am lucrat in ture de 12 ore timp de 7 zile, urmat de o saptamana de repaus. De curand insa, s-a decis desfiintarea turei de noapte, urmand sa am un program normal, de 5 zile a cate 8 ore. Aceasta decizie a intrat in vigoare pe data de 16 martie, data la care eu acumulasem deja 148 de ore efectuate, lucrand fara oprire de la inceputul lunii. In conditiile acestea, eu ar trebuie sa mai efectuez 60 de ore suplimentare peste cele aferent lunii martie.
Mai mult decat atat, am inteles ca, din punct de vedere legal, nu figurez cum ca as fi lucrat si in weekend sau pe timp de noapte.
As dori sa stiu ce este de facut daca conducerea nu aproba orele suplimentare.
Mentionez ca exista si o condica de prezenta din care reiese faptul ca am fost prezent la munca in toate aceste zile, inclusiv noaptea si in weekend.
Va multumesc anticipat!