avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate AlexVacaru

Activitate AlexVacaru

Dupa ce agentia ti-a negociat comisionul la jumatate din suma initiala, ai decis ca tu nu trebuie sa platesti un serviciu, iar dupa ce ai dat teapa firmei imobiliare vi pe forum si strigi in gura mare cerând sfaturi cum sa dai teapa mai departe....tare :)
Răspuns la discuția Vanzare teren
Daca terenul se afla in extravilan exista o serie de preemtori care isi pot exercita dreptul de cumparare a terenului dvs, adica coproprietari, vecini, arendasi din zona sau statul prin unitatile teritoriale (nu mai stiu exact care e ordinea acestora).
Pentru a anunta preemtori trebuie sa depuneti o oferta de vanzare la primaria de care apartine terenul, oferta ce va fi afisata la avizierul primariei timp de 30 de zile. In acest timp oricare din preemtori pot aleg sa cumpere terenul dvs. Daca dupa 30 zile niciunul dintre preemtori nu accepta oferta dvs, puteti vinde oricarei persoane doriti. Atentie, nu trebuie insa sa vindeti la un pret mi mic decat cel afisat.
[ link extern ]
succes
In urma dezmembrarii unui teren mai mare au rezultat mai multe loturi construibile si drum de acces, ce deserveste accesul la respectivele loturi (drum de 11 m latime, PUZ aprobat)
Retelisti si primaria spun ca nu trag utilitatile pentru respectiva zona deoarece drumul de acces nu este public.
Totodata primaria nu vrea sa accepte oferta de donatie a drumului pe motiv ca acesta nu este pietruit, si ei nu vor sa il ia in administrare deoarece nu au fonduri sa il pietruiasca, etc. Cum se pare ca varianta ca proprietarii loturilor deservite de drumul in cauza nu vor putea colabora pentru pietruirea drumului situatia este intr-un impas.

Daca de buna voie primaria nu doreste sa accepte oferta de donatie deja facuta notarial, intrebarea este daca drumul poate intra in proprietatea primariei prin renuntarea la dreptul de proprietate asupra terenului cu destinatie de drum.

* Daca da, ati putea sa imi spuneti cam care ar fi procedura?
* Art. 889 din NCC zice ca se poate renunta la dreptul de proprietate printr-o declaratie notariala, iar UAT pe raza careia este situat imobilul ”poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său, în baza hotărârii consiliului local” - adica primaria ar putea sa refuze si in acest caz preluarea in proprietate a drumului?

Multumesc