avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate vladr0

Activitate vladr0

2 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca va certati, pe sau pe langa lege, aiurea.
Dosarul penal a fost deschis si omul sigur circula cu dovada, sau nu. Daca ulterior accidentului, persoana vatamata resimte dureri sau orice alta simptoma, se duce la spital, plateste un doctor, etc ca sa aiba certificat medico legal aia e, esti bun de vinovat. Dovada aceea fie o va prezenta la cercetarea penala, fie nu, in functie de "intelegere dintre parti" si omul va ajunge la o decizie definitiva si irevocabila cum a zis domnul avocat, decizie ce va avea ca urmare anularea dreptului de a conduce si a dreptului de a solicita redobandirea permisului pt o perioada/niciodata.
Cunosc caz, unde soferul nu era vinovat, baba era pe carosabil, in mediul rural ce'i drept, nu a venit salvarea, politia nimeni, a dus baba acasa si acolo profitorii(altii decat baba) s'au trezit si l'au reclamat pe om. S'au judecat, a murit profitorul(sotul babei), a murit si baba si la doi ani dupa s'a clasat dosarul si omul a redobandit dreptul de a conduce. Pe nevinovatia sa, a stat aproape 4ani fara permis si cu bani cheltuiti la avocat, bani pe care ulterior nu a mai avut de unde sa ii recupereze(toti erau morti).

Sfatul meu, ca persoana neavizata juridic, este sa o dai la pace cu ei fiindca au doar o perioada scurta in care se pot "resimte problemele cauzate de accident" si cred ca deja au si certificatul medico legal. Sunt destule "dureri" care se pot "resimti" nefiind diagnosticate de doctori, iar expertii in naccidente stiu ce sa faca.
Mult succes
Consider bun răspunsul dansului, incat pe hartia oferita de la politie la plata amenzii, pe langa informatia verbala ca nu este urmarita penal mai scrie si incadrarea i tre 0,5 si 1,2.

Va multumesc.
Cand a platit amenda, a fost de fata si o doamna translator si prin intermediul dansei s-a insistat la politie daca fapta are si alte urmari raspunsul fiind negativ.
Totusi eu insist asupra legii romanesti, daca ea prevedere inceperea urmaririi penale pe teritoriul tarii noastre.

Multumesc
Buna ziua.
In 1mai 2016, pe teritoriul bulgariei a fost retinut permisul de conducere la o d-soara pentru consum de alcool. S-a intamplat in noaptea invierii cand s-a gandit ca ar fi o idee buna sa se duca la inviere fara € in buzunar. A fost oprita, a suflat si a rezultat o alcoolemie de 0,9 in aerul expirat. Fiind sfanta sarbatoare, organele nu aveau translator asa ca au dorit sa ajunga la politie dupa cateva zile, fapt ce nu s-a intamplat, mentionand pe PV ca trebuie sa paraseasca tara. Dupa cateva luni, a revenit, a platit amenda fara probleme, i s-a transmis ca nu este fapta penala si ca ramane sa ii fie trimise actele acasa.

Aceasta fapta atrage dupa sine si anularea permisului in romania si un dosar penal? Conform legilor romanesti, la asemenea alcolemie se trimite automat la sange pentru a se calcula cu exactitate, din ce stiu eu. In caz de incepere a urmaririi penale, ce cale ar trebui abordata pentru a se dovedii ca nu este fapta penala.

Multumesc.