avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinere permis in Bulgaria pentru alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinere permis in Bulgaria pentru alcool

Buna ziua.
In 1mai 2016, pe teritoriul bulgariei a fost retinut permisul de conducere la o d-soara pentru consum de alcool. S-a intamplat in noaptea invierii cand s-a gandit ca ar fi o idee buna sa se duca la inviere fara € in buzunar. A fost oprita, a suflat si a rezultat o alcoolemie de 0,9 in aerul expirat. Fiind sfanta sarbatoare, organele nu aveau translator asa ca au dorit sa ajunga la politie dupa cateva zile, fapt ce nu s-a intamplat, mentionand pe PV ca trebuie sa paraseasca tara. Dupa cateva luni, a revenit, a platit amenda fara probleme, i s-a transmis ca nu este fapta penala si ca ramane sa ii fie trimise actele acasa.

Aceasta fapta atrage dupa sine si anularea permisului in romania si un dosar penal? Conform legilor romanesti, la asemenea alcolemie se trimite automat la sange pentru a se calcula cu exactitate, din ce stiu eu. In caz de incepere a urmaririi penale, ce cale ar trebui abordata pentru a se dovedii ca nu este fapta penala.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladr0 , utilizator 15:00, 5 Ianuarie 2017
Eu zic sa mai studiati problema, sigur e vorba de infractiune si in Bulgaria la valoarea aia.
Cand a platit amenda, a fost de fata si o doamna translator si prin intermediul dansei s-a insistat la politie daca fapta are si alte urmari raspunsul fiind negativ.
Totusi eu insist asupra legii romanesti, daca ea prevedere inceperea urmaririi penale pe teritoriul tarii noastre.

Multumesc
Veti fi cercetat conf. legislatiei din Bulgaria, parerea mea este ca aveti dosar penal acolo.
in Bulgaria, intre 0.5 si 1,2 se plateste doar o amenda; nu se face dosar penal; fapta nu va avea consecinte in Romania si nici nu exista dosar penal in Bulgaria; informatia provine de la colegul meu de birou care este avocat in Sofia
Valorile indicate sunt din aerul expirat sau sange?

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat Dragos20 Dragos20 as vrea sa ma lamuriti cu o problema va rog.am fost prins acum 1 luna de Politia Rutiera si mi-a iesit 0,45 in aerul expirat , iar la snage 0,70.Mi s-a retinut ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Conducere cu o categorie necorespunzătoare Terciu răzvan Terciu răzvan Buna seara Am o problema daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscător Am condus Un autovehicul desi posedam permis de Scuter Categoria Am si o alcolemie de ... (vezi toată discuția)