avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat

as vrea sa ma lamuriti cu o problema va rog.am fost prins acum 1 luna de Politia Rutiera si mi-a iesit 0,45 in aerul expirat , iar la snage 0,70.Mi s-a retinut permisul de conducere , mi s-a spus k nu e fapta penala, am dat acea examinare si dupa 1 luna am fost sa-mi ridic permisul.Dar acolo surpriza.Am aflat k nu am cum deoarece eu figuram cu dosar penal , desi politistul a spus k nu e nicio problema.In mod normal nu aveam voie sa intru nici in sala de testare . Mi s-a spus mi se va face dosar penal fara inceperea urmaririi penale , si dupa ce se va pronunta parchetul voi avea posibilitatea sa imi recuperez permisul.Ce presupune acel dosar penal fara inceperea urmaririi penale si cam cat dureaza pana ajunge dosarul de la politie la parchet?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 20:45, 21 Aprilie 2009
Sunteti norocos ca ati avut o asemenea alcoolemie .Se va dispune neinceperea urmaririi penale , printr-o rezolutie.
Se poate aplica o amenda administrativa , si suspendarea permisului pe o perioada de maxim 90 de zile.

In concret nu putem sti cand se vor finaliza actele de cercetare efectuate de catre agentii de politie , astfel incat dosarul sa fie transmis Parchetului....

Succes.;);)
Ok.Dar eu trebuia sa fiu anuntat de knd a avut loc fapta k mi se va intocmi dosar penal?In procesul verbal trebuia sa mi se treaca perioada de suspendare?
in povestirea d-voastra sunt mai multe necunoscute. ati dat declaratie la politie referitor la fapta, sau dupa ce v-a recoltat sange v-a sanctionat contraventional si v-a spus ca sunteti. liber. ati fost citat sa dati vreo declaratie ulterioara. intrucat la alcoolemia gasita nici macar nu se sesizeaza organele de politie pentru savarsirea infractiunii de conducerere sub influnta bauturilor alcoolice. totusi cred ca este cel mai indicat sa mergeti la grefa parchetului sa va interesati daca este dosar pe numele d-voastra.

av zaharia f.
Incep prin a va multumi pentru informatiile oferite.Declaratia am dat-o dupa ce mi s-au recoltat probele de sange , iar ulterior nu am primit nicio citatie.Eu am aflat de existenta dosarului penal pe numele meu knd am fost la politie pentru a-mi ridica permisul.Eu am apelat la dvs. deoarece am mai auzit cazuri knd alcoolemia in aerul expirat a depasit 0.40 si nu a fost intocmit dosar penal.In plus ,am dat si acel test de 15 intrebari pentru micsorarea perioadei de suspendare , ulterior sa aflu ca dansii nu aveau voie sa ma primeasca in sala d examen deoarece era caz penal.Nici nu stiu ce sa mai inteleg.
Va multumesc!
Pentru a fi infractiune conform art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 rep., trebuia ca alcoolemia Dvs. sa fie sau sa depaseasca 0,80 gr/l alcool pur in sange. Daca dupa recoltare alcoolemia Dvs. era de 0,70 gr/l inseamna ca erati in sfera contraventiei, pentru care urma sa vi se intocmeasca proces verbal si sa vi se suspende permisul pentru 90 de zile.
De ce vi s-a intocmit dosar penal? Ar trebui sa va luati un avocat si sa mearga cu Dvs. la politie si apoi la procuratura.
Mult succes.
Cu stima,
av. Hornea M.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - sanctiuni lukyana:*:*:* lukyana:*:*:* Buna ziua!!As dori si eu sa stiu ce sanctiunie implica conducerea unui automobil cu o alcoolemie de 0,51 mg in aerul expirat, rezultat obtinut in urma ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru bautura. intrebari ContSters267274 ContSters267274 Buna ziua, dupa cum spune si titlul mi s-a deschis doras penal pentru bautura. Am avut o alcolemie de 0,43 mg/ l, am dat probele de sange, prima tura de ... (vezi toată discuția)