avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat

as vrea sa ma lamuriti cu o problema va rog.am fost prins acum 1 luna de Politia Rutiera si mi-a iesit 0,45 in aerul expirat , iar la snage 0,70.Mi s-a retinut permisul de conducere , mi s-a spus k nu e fapta penala, am dat acea examinare si dupa 1 luna am fost sa-mi ridic permisul.Dar acolo surpriza.Am aflat k nu am cum deoarece eu figuram cu dosar penal , desi politistul a spus k nu e nicio problema.In mod normal nu aveam voie sa intru nici in sala de testare . Mi s-a spus mi se va face dosar penal fara inceperea urmaririi penale , si dupa ce se va pronunta parchetul voi avea posibilitatea sa imi recuperez permisul.Ce presupune acel dosar penal fara inceperea urmaririi penale si cam cat dureaza pana ajunge dosarul de la politie la parchet?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 20:45, 21 Aprilie 2009
Mi s-a spus k dosarul penal a fost intocmit pentru ca a fost depasita limita de 0,40 in aerul expirat.:|
Va multumesc frumos pentru sfat!
Dosarul penal nu se intocmeste pentru limita de 0,40 in aerul expirat ci pentru depasirea limitei de 0,80 gr/l alcool pur in sange
Mergeti la parchet si intrebati insa...INSOTIT DE UN AVOCAT,

cu stima, av. M.Hornea
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Mihaela Hornea, Avocat
Peste 0,4 in aerul expirat este obligatorie recoltarea de probe biologice. ATAT! Din punct de vedere al dosarului penal puteti sa stati linistit. NU CRED ca aveti nevoie de avocat. Va recomand acelasi lucru. Mergeti sa vedeti ce s-a intamplat cu dosarul. Nu de putine ori se ratacesc, le uita in lucru fara un motiv intemeiat etc. Daca o sa intaminati probleme atunci apelati si la sfaturile unui avocat insa personal nu cred ca o sa fie cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - sanctiuni lukyana:*:*:* lukyana:*:*:* Buna ziua!!As dori si eu sa stiu ce sanctiunie implica conducerea unui automobil cu o alcoolemie de 0,51 mg in aerul expirat, rezultat obtinut in urma ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru bautura. intrebari ContSters267274 ContSters267274 Buna ziua, dupa cum spune si titlul mi s-a deschis doras penal pentru bautura. Am avut o alcolemie de 0,43 mg/ l, am dat probele de sange, prima tura de ... (vezi toată discuția)