avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie - sanctiuni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie - sanctiuni

Buna ziua!!As dori si eu sa stiu ce sanctiunie implica conducerea unui automobil cu o alcoolemie de 0,51 mg in aerul expirat, rezultat obtinut in urma epilotestului?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 08:00, 5 Noiembrie 2010
suspendarea dreptului de a conduce plus amenda
Probabil dosar penal. Limita este de 0,4 mg/l alcool pur in aerul expirat si o,80 gr/l alcool pur in sange. Dvs. ati depasit limita de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat si cred ca v-au dus la spital sa va recolteze probe de sange.
Angajati-va un avocat si mergeti impreuna sa dati declaratie la politie. Este posibil sa scapati mai usor, fiind o alcoolemie mai mica.
Multumesc frumos!nu este pt mn informatia,din fericire nu am patit eu asa ceva dar oricum va multumesc:*:*
v-a scapa sigur doar cu amenda si cu suspendarea permisului,nu ajunge pe instanta cu astfel de procent dar amenda va fi administrativa pe 18 indice 1 cp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)