avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuzul recoltarii probelor biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuzul recoltarii probelor biologice

am fost oprit de un echipaj de politie in care se aflau 2 agentii m-i sa solicitat oprirea masini apoi aktele.m-au pus sa suflu in alcooltest am avut o alcolemie de 0.73 in aerul respirat.politistul intrebanduma dak vreau sa merg la sange eu lam intrebat dece sa mai merg la sange dak am suflat in alcool test apoi am schimbat subiectul,a chemat 2 taximetristi iau pus sa semneze nu stiu ce iar apoi am fost dus la sectia de politie unde mi sa dat o dovada fara drept de circulatie.dupa 6 luni m-am trezit k dosar penal pentru refuz de probe biologice.ce pot sa fac??am vreo sansa sami iau permisul??va multumesc
Pentrtu refizul recoltarii de probe biologice nu mai aveti nici o sansa sa va luati permisul de conducere.Veti fi trimis in judecata si daca veti fi condamnat vi se va anula permisul de conducere.
Recomandarea mea este sa va angajati un avocat
Fata de refuzul dvs de a ccepta recoltarea probelor biologice,agentii de circulatie au procedat in mod legal,consemnandu-l in prezenta unor martori si retinandu-va permisul de conducere.
Fapta este prev.de art.89 al.1 din OUG nr.195/2002 si este sanctionabila cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
In aceasta situatie,aveti posibilitatea sa recunoasteti fapta comisa si atitudinea dvs de a refuza recoltarea probelor la urmarirea penala si in instanta ,atitudine care va va reduce pedeapsa cu 1/3.
Vi se va aplica ,probabil, o sanctiune cu suspendarea executarii pedepsei,conf.art.81 c.pen si se va dispune anularea permisului de conducere,pe care il veti putea redobandi la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,in urma examenului pe care il veti da.
Fapta este prevazuta de art.89 al.1 din OUG nr.195/2002 si este sanctionata cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani. Angajati urgent un avocat sa va reprezinte inca din faza de urmarire penala

martori nu au fost akolo tocmai asta este problema am suflat in etilotes am fost k ei la sectie nici nu mi sa adus vb despre asa ceva la 6 luni am aflat cand am fost sunat pana la data aceea nu am stiut nimik am fost am cautat dosarul si ma trimitea dintr-un lok in altul.pe alti ma vazut ii duk k fortza la spital dar pe mine dece nu mau dus??
recunosc sunt vinovat k m-am urcat la volan dar nici decum k am refuzat probele biologice si akum ce ramane de facut???

Alte discuții în legătură

Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
Eroare aparat drager si recoltare probe sange adina constantin adina constantin buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 1,18 in aerul expirat mary12345 mary12345 am nevoie de niste raspunsuri si sfaturi sambata noaptea am fost oprit de catre echipajul de politie,veneam de la discoteca unde am consumat bauturi ... (vezi toată discuția)