avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate domandaniel

Activitate domandaniel

Am discutat cu patronul... Ideea e că mi s-a trimis ceva prin poștă, dar nu știu ce (nu am primit încă). Inițial se vorbea de notificare, apoi preaviz.. În fine, m-am amețit. Nu știu despre procedurile respective pentru că ăsta era primul meu job.

M-am documentat puțin pe internet și am înțeles că atunci când un angajat e într-o perioadă de probă și se pune problema de concediere, angajatorul are opțiunea de a nu emite preaviz de concediere. Atât în cazul angajaților în perioada de probă, cât și celor care nu corespund profesional (sau ceva de genul).

Patronul mi-a zis inițial la telefon că e preaviz, apoi când l-am întrebat când voi primi banii de pe urma preavizului, dar a zis că nu primesc nimic, că nu sunt plătit, deoarece sunt în perioada de probă. Mai buimac omul.

ÎNSĂ, cea mai mare chestie pe care o aștept e faptul că patronul poate are impresia că, fiind în perioadă de probă, preavizul de concediere nu presupune plata celor 20 de zile lucrătoare cât ține preavizul, însă, conform celor găsite pe Internet, odată emis preavizul de concediere, angajatul beneficiază în continuare de drepturi, adică vechime, salariu și toate cele. Posibil să am o discuție în caz că angajatorul a emis preaviz, nu doar notificare... Complicat, ce-i drept!
Bună ziua,

Acum o lună și puțin m-am angajat la o firmă. Toate bune și frumoase până patronul s-a sucit și a decis să închidă firma cu câteva zile în urmă, mai precis punctul de lucru din orașul meu. Fiind în perioadă de probă de 90 de zile, conform contractului, dilema mea este preavizul de concediere.

Menționez, preavizul de concediere spune că motivul este desființarea firmei. Întrebarea mea este: Voi fi plătit pe perioada celor 20 de zile lucrătoare? De asemenea menționez că în contractul de muncă semnat cu firma se menționează de preavizul de 20 de zile lucrătoare în caz de demisie/concediere.

Mulțumesc pentru atenție.