avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate LittleB

Activitate LittleB

Răspuns la discuția Carte de munca pierduta
multumesc!
Multumesc de raspuns! Si eu pot sa declar pierderea in Monitorul Oficial pe baza certificatului de deces?
si cum fac asta?
Buna ziua!

Tatal meu a decedat si nu mai gasesc cartea lui de munca pentru a-mi face cerere pentru pensie de urmas.

El a muncit in anii 90 la o fabrica ce acum nu mai functioneaza, pe urma la alte firme, care nu mai exista. Ce exista este o firma unde a lucrat timp de 3 ani intre anii 2007-2010.

Exista vreo sansa sa primesc pensia de urmas?

Multumesc.
Răspuns la discuția Cumparare teren agricol
ok. mai am 2 intrebari:

1 Daca eu am SRL-ul, ceilalti nu pot sa imi dea banii sub forma de imprumut pf la SRL ? sa nu mai bag asociati ca apoi sa am de unde ii scoate :) , ca apoi, suma imprumutata sa fie restituita sub forma de teren agricol ?

2 Daca as strange banii necesari in contul SRL ului, fara implicatia prietenilor, as putea sa le vand terenul lor, cate 5 Ha/persoana?

Multumesc de raspuns! :)
Buna seara!

Ne-am strans 20 de prieteni si am pus bani impreuna pentru a cumpara aproximativ100 ha teren agricol. Terenul este in proprietatea unei persoane juridice (SRL).
Am urmatoarele intrebari:

- Daca avem un SRL , cum facem legal sa punem banii impreuna , iar dupa achizitia terenului de 100 ha, tot legal , sa se imparta la nr de prieteni? Ar veni 5 ha de persoana.

-Daca firma este doar pe numele meu, pot ei sa imi dea banii prin contracte de imprumut, iar eu dupa ce cumpar terenul, sa le restitui banii sub forma terenului agricol?

Astept raspuns, iar daca este posibil, doresc sa angajez o persoana capabila sa faca atat verificarea actelor necesare tranzactiei terenului , cat si cele necesare pentru impartirea lui.
Terenul este pe o tarla de 100 ha, grad de comasare 100%.

Va multumesc!

PS: sper ca am nimerit categoria.
Buna seara!

Ma intereseaza daca la un S.R.L. , pe langa TVA , impozit pe profit 16% , impozit pe dividente 16% , se platesc alte dari , in cazul in care firma are "angajati" pe baza de contract cu comision ?

De exemplu , Ioan are un contract de intermediere cu firma si castigul lui e doar comisionul din vanzari .

Produsul a fost cumparat de firma cu 10 lei , si vandut de Ioan cu 25 lei.

Firma are de dat TVA la stat 3.6 lei (6 lei colectat - 2.4 lei deductibil).
Firma are de dat la Ioan 30% si anume 7.5 lei.
Costul achizitiei produsului a fost de 10 lei , + ambalarea 1 leu = 11 lei.

Total 10+1+3.6+7.5= 22.1 lei .

Profit Brut 25-22.1 = 2.9 lei.
Impozit pe profit 16% = 0.47

Profit net = 2.9-0.47 = 2.43 ???

Va rog sa ma lamuriti ...

Multumesc!