avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxe si impozite S.R.L.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxe si impozite S.R.L.

Buna seara!

Ma intereseaza daca la un S.R.L. , pe langa TVA , impozit pe profit 16% , impozit pe dividente 16% , se platesc alte dari , in cazul in care firma are "angajati" pe baza de contract cu comision ?

De exemplu , Ioan are un contract de intermediere cu firma si castigul lui e doar comisionul din vanzari .

Produsul a fost cumparat de firma cu 10 lei , si vandut de Ioan cu 25 lei.

Firma are de dat TVA la stat 3.6 lei (6 lei colectat - 2.4 lei deductibil).
Firma are de dat la Ioan 30% si anume 7.5 lei.
Costul achizitiei produsului a fost de 10 lei , + ambalarea 1 leu = 11 lei.

Total 10+1+3.6+7.5= 22.1 lei .

Profit Brut 25-22.1 = 2.9 lei.
Impozit pe profit 16% = 0.47

Profit net = 2.9-0.47 = 2.43 ???

Va rog sa ma lamuriti ...

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare pfa ca platitor de tva portocala142002 portocala142002 Doresc sa ma inregistrez la finante ca platitor de tva..eu doresc sa-mi fac un PFA...vreau sa fac achizitii intracomunitare...sa aduc marfa din UE...si asi ... (vezi toată discuția)
Srl ce detine 5% actiuni intr-o companie din olanda ioanast ioanast Buna ziua, As dori sa stiu care sunt implicatiile financiare pentru un SRL care detine 5% actiuni intr-o firma din Olanda. Multumesc, Ioana (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit srl sau pfa B_Claudiu B_Claudiu Buna seara! As dori sa stiu profitul net rezultat din vanzarile de mai jos in cazul in care imi deschid un SRL sau un PFA : Vanzari 100.000 lei fara TVA ... (vezi toată discuția)