avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL ce detine 5% actiuni intr-o companie din Olanda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL ce detine 5% actiuni intr-o companie din Olanda

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt implicatiile financiare pentru un SRL care detine 5% actiuni intr-o firma din Olanda.

Multumesc,
Ioana
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:42, 3 Aprilie 2014
S.R.L. din Romania va primi dividende proportional cu cota detinuta.
Multumesc pentru raspuns!
Deci nu exista taxe suplimentare ce trebuie platite nu?
Acel 5% este vazut ca venit numai in cazul in care sunt platite dividente de catre firma din Olanda sau S.R.L. isi vinde actiunile sau firma din Olanda este vanduta.
Caz in care singura taxa ce trebuie platita este de 16% impozit pe profit?

Multumesc!
In Codul fiscal avem:

ART. 20 Venituri neimpozabile

Următoarele venituri sunt neimpozabile la calculul profitului impozabil:

a) dividendele primite de la o persoană juridică română sau de la o persoană juridică străină plătitoare de impozit pe profit sau a unui impozit similar impozitului pe profit, situată într-un stat terţ, astfel cum acesta este definit la art. 20^1 alin. (3) lit. c), cu care România are încheiată o convenţie de evitare a dublei impuneri, dacă persoana juridică română care primeşte dividendele deţine, la persoana juridică română sau la persoana juridică străină din statul terţ, la data înregistrării acestora potrivit reglementărilor contabile, pe o perioadă neîntreruptă de 1 an, minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice care distribuie dividende;

Avand in vedere ca detineti numai 5% din capitalul social trebuie sa platiti impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende firma matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Am si eu doua intrebari: -Cand se impoziteaza dividendele unei firme? Cu cat? -Cum se impoziteaza profitul unei firme? Cu cat? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Calcul dividende Maturica Maturica Am vandut materiale in valoare de 31700 lei printr-un srl neplătitor de tva iar cheltuielile cu achiziția lor si livrarea se ridică la suma de 26240 lei. ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite s.r.l. LittleB LittleB Buna seara! Ma intereseaza daca la un S.R.L. , pe langa TVA , impozit pe profit 16% , impozit pe dividente 16% , se platesc alte dari , in cazul in care ... (vezi toată discuția)