avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit profit SRL sau PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit profit SRL sau PFA

Buna seara!

As dori sa stiu profitul net rezultat din vanzarile de mai jos in cazul in care imi deschid un SRL sau un PFA :

Vanzari 100.000 lei fara TVA , TVA colectat 24.000 lei .
Intrari 50.000 lei fara TVA , TVA deductibil 12.000 lei.

Din cate stiu eu , pentru SRL impozitele sunt : 16% profit si 16% dividente . Salariul angajatilor intra la cheltuielile deductibile , 1300 lei pentru salariul minim.

In cazul PFA in sistem real am inteles de asemenea 16% impozit pe profit , CAS 26,3 % ,CASS 5,5% .

Ideea e ca nu stiu care este baza de calcul si cum se procedeaza .

Nu imi trebuie teorie ci un calcul direct la exemplul de mai sus .

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: B_Claudiu , utilizator 01:49, 11 Decembrie 2015
Care este costul bunurilor vandute, adica a vanzarilor de 100.000 de lei?
Pentru ca impozitul se calculeaza asupra profitului impozabil.
Profitul = venituri minus cheltuieli. In cheltuieli intra si costul bunurilor vandute
Mai sus am scris costurile sub forma de intrari (50.000 lei costul marfii fara TVA si 12.000 lei TVA-ul)

Stiu ca acest calcul este mai complex dar ma intereseaza strict la nivel de valoarea produselor incluzand si TVA ul.
chiar nimeni de pe forumul asta nu ma poate ajuta ?! sau nu stie?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Amortizarea unei investitii si recuperarea tva BOGDAN771 BOGDAN771 Vreau sa deschid o firma si investitia in aparatura este peste 20000 euro. Daca este microintrepindere si 3%pe venit se mai poate amortiza investitia? Cum ... (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)