Multumesc pentru raspuns! Am uitat sa mentionez ca in decembrie am mai avut permisul suspendat 30 de zile. Asta este motivul, probabil, pentru care nu pot reduce pedeapsa de la 90 la 30 de zile. Deci, necomunicarea datelor soferului se pedepseste cu amenda inre 21-100 pct. Exista vreo sansa sa primeasca minim? Daca imi va da datele, am vreo sansa in instanta sa castig?
Buna ziua! Sambata seara, am mers in oras cu o viteza cu mult peste limita( in jur de 100), dar nu am vazut niciun echipaj radar din sens opus sau stationat. Circulam pe o strada principala in imediata vecinatate se afla o benzinarie in care am intrat si un baiat mi-a spus sa fug ca vine politia. Am incuiat masina si am fugit din benzinarie. Politia a intrebat de mine dupa care a plecat. Prima mentiune este ca nu au folosit girofarele sau sirena iar a doua este ca masina este in lesing pe firma. Astazi, la firma a venit un politist sa il avertizeze pe administrator ca masina respectiva a fost surprinsa cu radarul in oras cu viteza de 107km/h si soferul a fugit. Am inteles ca permisul se va retine soferului, adica mie pe un termen de 90 de zile fara drept de examen si ca va veni prin posta o foaie prin care administratorul trebuie sa declare cine a condus masina.
Acum, m-am mai interesat si am auzit ca el poate sa declare ca nu stie cine a condus-o sau sa spuna ca masina a fost scoasa la vanzare si cineva o testa, dar nu i-a cerut persoanei respective buletinul si nu avem cum sa il identificam.
Ce imi recomandati sa fac? Am gresit, nu o sa mai fac asta niciodata, dar fara permis sunt mort!
Care este amenda si care sunt consecintele in cazul in care administratorul nu spune cine a condus masina?