Locuiesc in Japonia de 13 ani cu viza permanenta si domiciliu stabil aici ... Am fost casatorita 8 ani dintre care din casatoria noastra am rezultat 2 copii care sunt in custodia tatalui de origine japoneza dar spre ingrijirea mea ... In tara nu am decat un imobil cu 2 camwre in care nu locuieste nimeni.. Cand si cand administratora avand cheie mai vertifica starea lui... Familia in mare parte sunt toti stabiliti in Italia ... In tara am inceput sa vin din ce in ce mai rar deoarece copii sunt ocupati cu scoala eu cu serviciu lipsa posibilitatilor materiale si acesta ar fi un motiv care nu imi mai permite venirea in vacanta acasa ... Care sunt procedurile sa renunt la cetatenia romana in favoarea cetateniei japoneze... Mentionez ; copii sunt in custodia tatalui japonez dar cu domiciliu la mine ceea ce amandoi contribuim la cresterea si educarea lor de comun acord intre mine si fostul sot , si faptul ca eu nu mai sunt casatorita cu cetatean japonez este posibil sa obtin cetatenia japoneza renuntand la cetatenia mea ?
Buna ziua , deoarece nu cunosc demersurile in acest caz as vrea sa stiu daca se poate sa ma informati daca aveti cunostina si in acest caz... Prietenul meu este de origine Pakistaneza eu sunt romanca stabilita in Japonia cu domiciliu stabil in Japonia .. Prietenul meu are doar viza de lucru si suntem impreuna de aproape un an .. Mi-a propus sa ne casatorim si intrun final am fost de acord ... Mi-a spus ca trebuie sa ne casatorim prin ambasada pakistaneza din Japonia explicandu-mi de ce acte avem nevoie pentru casatorie .. Ceea ce nu prea am inteles este faptul ca in actele care ni-se cere de catre ambasada pakistaneza se mentioneaza si un certificat de casatorie precum ca eu renunt la religia mea ortodoxa si trec la religia lor din Islam eliberat de Moschee si semnat de catre Pastor ...,ceea ce eu nu prea am cunostinte in toate astea dar se pare ca fara acel certificat ambasada nu ne casatoreste si m am c am speriat ... Ma concert daca fac pasul acesta si in caz ca , casatoria noastra nu ca functiona care va fi demersul divortului si la ce riscuri ma supun? Va multumesc,