avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntarea la cetatenia Romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntarea la cetatenia Romana

Locuiesc in Japonia de 13 ani cu viza permanenta si domiciliu stabil aici ... Am fost casatorita 8 ani dintre care din casatoria noastra am rezultat 2 copii care sunt in custodia tatalui de origine japoneza dar spre ingrijirea mea ... In tara nu am decat un imobil cu 2 camwre in care nu locuieste nimeni.. Cand si cand administratora avand cheie mai vertifica starea lui... Familia in mare parte sunt toti stabiliti in Italia ... In tara am inceput sa vin din ce in ce mai rar deoarece copii sunt ocupati cu scoala eu cu serviciu lipsa posibilitatilor materiale si acesta ar fi un motiv care nu imi mai permite venirea in vacanta acasa ... Care sunt procedurile sa renunt la cetatenia romana in favoarea cetateniei japoneze... Mentionez ; copii sunt in custodia tatalui japonez dar cu domiciliu la mine ceea ce amandoi contribuim la cresterea si educarea lor de comun acord intre mine si fostul sot , si faptul ca eu nu mai sunt casatorita cu cetatean japonez este posibil sa obtin cetatenia japoneza renuntand la cetatenia mea ?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ginettym , utilizator 12:40, 22 Martie 2015
Cererea de renunţare la cetăţenia română se depune personal sau prin mandatar la Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru cetăţenie la sediul Direcţiei de Cetăţenie, în str. Petofi Şandor, nr. 47, sector 1, Bucureşti sau la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din ţara în care solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
[ link extern ]
Procedura e costisitoare si de durata, e pacat sa renuntati la cetatenie doar pentru ca in acest moment al vietii dvs. va simtiti rupta de tara. Cetatenia nu implica obligatii ci ofera drepturi, de ce sa renuntati la ele?

Din pacate obtinerea cetateniei japoneze este conditionata de pierderea celei romane.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Hotararea va apartine.
Woow... Va multumesc , se pare ca nu e deloc usor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cetatenia romana Liviusas Liviusas Actele si cererea de renuntare la cetatenia romana se pot depune numai la Bucuresti? In alte orase din Romania nu exista posibilitatea? (vezi toată discuția)
Cetatenie romana jora jora am depus actele in 2002 am aparut in monitorul oficial prima parte ce trebuie de facut mai departe pentru a obtine cetatenia?:(( (vezi toată discuția)
Custodia copilului Utilizator7777777 Utilizator7777777 Am un bebelus de 2 luni si as vrea sa obtin custodia lui pentru a nu mai avea nevoie de procura din partea tatalui. Vreau sa plec in japonia sa imi iau ... (vezi toată discuția)