avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Ana671

Activitate Ana671

Răspuns la discuția Executare silita?
Va multumesc mult pentru raspuns. In cursul acestei saptamani voi merge la sediul lor sa incerc sa obtin o negociere amiabila.
Răspuns la discuția Executare silita?
Va multumesc mult pentru raspuns. Din pacate nu exista conventie scrisa de plata lunara desi noi am dat 500 RON din 2013 in fiecare luna. Acum ne-au spus nu vor sa faca aceasta conventie, spunand ca au dreptul la intelegere amiabila 2 ani care expira anul acesta in august si de care am aflat abia acum. Este normal? Au acest drept?
Multumesc.
Buna seara. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la o anumita banca. Pana in luna februarie 2013 am platit ratele la timp si in totalitate conform graficului. Insa, din aceea luna, sotul meu a ramas fara loc de munca, iar de atunci au inceput problemele. Am platit in fiecare luna la banca insa nu toata suma lunara din grafic. Pentru o restanta de 800 de euro, dosarul meu a fost vandut unei firme de recuperatori. Am negociat cu ei sa dau lunar cat pot, dar nu mi-a spus nimeni ca aceasta "amiabilitate" dureaza doar 2 ani. In august 2015 se fac cei 2 ani de care am fost instiintati abia acum, cu toate ca ni se tot spunea sa facem tot posibilul sa achitam intreaga suma de 7756 de euro la aceea vreme(august 2013). Actualmente mai avem 5950 de euro de achitat si suntem amenintati ca daca nu achitam intreaga suma ni se va pune sechestru pe casa.
Intrebarea mea este : sunt autorizati sa faca acest lucru in conditiile in care am fost binevoitoare si le-am platit luna de luna si as dori sa continui la fel pana la achitare ?
Aceasta firma au mentionat faptul ca nu sunt banca si ca nu mai putem plati lunar, ci intreaga suma pana in luna august cel tarziu.
Va rog mult sa imi raspunde-ti. Multumesc.