In 24.02 am avut un incident cu conducatorul unui tir (sofer angajat la o firma). In urma acestuia am completat un formular de constatare amiabila in care el si-a recunoscut vina. Gresala noastra (nu cred ca a facut-o intentionat) e ca pe formular a completat datele asigurarii de pe remorca (cu ea m-a lovit), dar cand am mers la asigurare mi s-a spus ca de fapt trebuia asigurarea de pe capul tractor.
Am fost la cealalta firma de asigurari unde era asigurat capul tractor, am explicat situatia iar domnul de acolo a spus ca o sa contacteze firma care detine Tir-ul si o sa ma contacteze sa imi dea informatii.
Dupa cateva zile m-a sunat inspectorul de daune si mi-a spui ca a vorbit cu soferul care isi recunoaste vina dar a vorbit si cu patronul firmei dar ca acesta din urma nu e de acord sa dea asigurarea pentru ca i-ar creste prima de asigurare de anul viitor si ca in plus oricum soferul care m-a lovit pe mine a plecat de la firma intre timp.
Mentionez de asemenea ca soferul a dat o declaratie scrisa la societatea de asigurari in care isi recunoaste vina.
Ce pot face pentru a fi despagubit? Cei de la societatea de asigurari mi-au zis ca nu imi pot face dosarul daca patronul firmei nu e de acord.