avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu asigurarea amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu asigurarea amiabila

In 24.02 am avut un incident cu conducatorul unui tir (sofer angajat la o firma). In urma acestuia am completat un formular de constatare amiabila in care el si-a recunoscut vina. Gresala noastra (nu cred ca a facut-o intentionat) e ca pe formular a completat datele asigurarii de pe remorca (cu ea m-a lovit), dar cand am mers la asigurare mi s-a spus ca de fapt trebuia asigurarea de pe capul tractor.

Am fost la cealalta firma de asigurari unde era asigurat capul tractor, am explicat situatia iar domnul de acolo a spus ca o sa contacteze firma care detine Tir-ul si o sa ma contacteze sa imi dea informatii.

Dupa cateva zile m-a sunat inspectorul de daune si mi-a spui ca a vorbit cu soferul care isi recunoaste vina dar a vorbit si cu patronul firmei dar ca acesta din urma nu e de acord sa dea asigurarea pentru ca i-ar creste prima de asigurare de anul viitor si ca in plus oricum soferul care m-a lovit pe mine a plecat de la firma intre timp.

Mentionez de asemenea ca soferul a dat o declaratie scrisa la societatea de asigurari in care isi recunoaste vina.

Ce pot face pentru a fi despagubit? Cei de la societatea de asigurari mi-au zis ca nu imi pot face dosarul daca patronul firmei nu e de acord.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 10:43, 2 Aprilie 2015
Acesta este un abuz ce trebuie rclamat. Cereti in scris explicatii asiguratorului !
amdauna
Fara polita de asigurare RCA nu se poate deschide dosar de dauna. Daca va referiti la inspectorul de dauna , acesta a procedat corect, nu este niciun abuz.

Puneti in vedere patronului firmei (in scris si cu dovada de primire) ca este obligat sa va dea asigurarea RCA. In cazul in care nu va da asigurarea sunteti obligat sa va reparati autovehiculul pe cheltuiala si sa va indreptati cu regres impotriva firmei printr-o actiune in instanta in care veti solicita ca instanta sa-l oblige la plata costului reparatiei si a cheltuielilor de judeccata (taxa de timbru, onorar avocat, onor expert, etc). Modul de gandire al patronului firmei este paguboasa pentru el.
Dar decizia apartine patronului.
ing. Ioan Ciobanu
Cu tot respectul dle inginer, nu stiu daca cu dvs am mai polemizat pe tema asta dar in Norma 23/ 2014 a ASF scrie clar ce inseamna o avizare de dauna:

Art. 2 Art. 2. - În înţelesul prezentei norme, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
1. avizare de daună - procedură prin care păgubitul înregistrează la asigurător o pretenţie de despăgubire, pe baza unor documente din care rezultă producerea unui eveniment acoperit prin poliţa de asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut,am avut un accident cu tirul in germania...unde vina ... Mihai2323 Mihai2323 Va salut,am avut un accident cu tirul in Germania...unde vina a fost a mea....f patronul firmei a avut asigurari Rca....dar nu doreste sa imi zica daca a are ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)