avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. Ce pași trebuie să urmez acum?

Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din dreapta incadrat pentru a-mi continua deplasarea inainte. In stanga mea,in urma cu 2-3 m fata de mine, pe banda de langa axul drumului circula un tir care in momentul cand s-a incadrat pentru a vira la stanga s-a indepartat de rondul sensului giratoriu lovindu-mi masina cu capul tractor in aripa stanga spate,apoi proiectandu-mi autoturismul cu toata partea laterala stanga in fata tirului, .In aceasta situatie fiind nu am avut altceva de facut decat sa ies pe usa din dreapta si apoi sa constat avariile produse. Bineinteles am facut poze cu pozitia masinilor .Problema este ca fiind la primul accident si fiind si in stare de soc nu am stiut cum sa procedez. Soferul tirului nu a vrut cu nici un chip sa isi recunoasca vina,astfel ca in final am incheiat constatul amiabil preluand vina asupra mea. Mentionez ca suntem din localitati la sute de km distanta si asigurati la societati de asigurare diferite. Soferul tirului cand a ajuns acasa s-a dus si a bagat dosar de daune pe polita mea de asigurari la societatea unde sunt eu asigurat. Am fost si eu contactat de societatea unde am eu masina asigurata si am fost chemat pentru a se constata pagubele la masina mea. Bineinteles inspectorul de la daune a facut constatarea pagubelor ,apoi mi -a cerut sa dau o declaratie cum a avut loc accidentul. Am dat declaratia respectiva si deasemenea am atasat si toate fotografiile pe care le-am facut la locul accidentului. S-a intocmit un dosar si apoi dosarul a fost trimis la Bucureşti la sediul firmei de asigurari.
Dupa 3 luni de zile am primit o notificare din partea societatii de asigurari cum ca accidentul s-a produs din vina soferului de tir iar dosarul de daune introdus de soferul tirului a fost respins.
Acum dupa 3 luni de zile de la data accidentului ce trebuie sa fac eu?
Pot introduce eu dosar de daune la firma lui de asigurari?
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 20:19, 14 Octombrie 2018
Da.

Pai, am fost la un centru de daune si m-am interesat si au spus ca nu are rost după 3 luni de zile sa mai introduc dosar de daune.


Da.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza timpul trecut de la data producerii accidentului, ci cel de la data primirii notificarii ca dosarul de dauna introdus de conducatorul autotrenului a fost respins. Deschideti dosar de dauna la societatea de asigurare la care are conducatorul autotrenului polita RCA. Daca nu vi se refuza sau vi se respinge dosarul de dauna apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc mult domnu Ciobanu ,dar nu mi-e clara formularea din ultimul paragraf: "daca nu vi se refuza sau vi se respinge dosarul"

Ioan Ciobanu a scris:

Nu conteaza timpul trecut de la data producerii accidentului, ci cel de la data primirii notificarii ca dosarul de dauna introdus de conducatorul autotrenului a fost respins. Deschideti dosar de dauna la societatea de asigurare la care are conducatorul autotrenului polita RCA. Daca nu vi se refuza sau vi se respinge dosarul de dauna apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu

Mia culpa.
Am vrut sa scriu ca daca vi se refuza deschiderea dosarului de dauna sau, dupa deschidere, vi se respinge dosarul (plata despagubirii) apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Accident rutier.ce este de facut? Tud.Mihai Tud.Mihai Buna ziua, In urma cu o 2 zile am fost implicat intr-un accident usor intr-un sens giratoriu,eu circulam in sensul giratoriu,parcursesem trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
Contestare amiabila in caz de accident auto CasianK CasianK Buna seara! Acum 2 zile un prieten a avut un accident auto ușor, fiind implicate 2 autoturisme, rezultat doar cu pagube materiale. Pe scurt acesta de afla ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - faptasul nu-si mai recunoaste vina adriana051981 adriana051981 Buna ziua, In data de 12.04.2015 ora 13.15 in urma unui accident rutier petrecut in sensul giratoriu din com. Barcanesti pe DN 1, am incheiat o ... (vezi toată discuția)