avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - faptasul nu-si mai recunoaste vina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - faptasul nu-si mai recunoaste vina


Buna ziua,




In data de 12.04.2015 ora 13.15 in urma unui accident rutier petrecut in sensul giratoriu din com. Barcanesti pe DN 1, am incheiat o constatare amiabila cu celalat participant care s-a declarat vinovat la cele petrecute in eveniment, inmanandu-mi o copie de pe asigurarea RCA a masinii conduse de dansul si o copie de pe certificatul de inmatriculare, cartea de identitate si permisul de conducere ale sale. In urma programarii avute la societatea dumnealui de asigurari, din data de 23.04.2015, agentul constatator, nu mi-a deschis dosar de dauna pentru reparatia masinii mele, oferindu-mi doar un "Document de introducere in reparatie a vehiculului " cu care mi-a spus ca pot merge in orice service pentru reparatia masinii mele, pe banii mei pentru ca masina "vinovatului"va intra in reparatie pe asigurarea mea, aceasta rezultand in urma faptului ( repet) ca celalalt conducator s-a declarat vinovat pe constatarea amiabila incheiata, original ce mi l-a oprit la dosarul meu ,in cazul in care se reglementeaza situatia, cu precizarea ca pe constatarea amiabila, in partea centrala am bifat amandoi participantii o singura casuta - 7 "circuland intr-un sens giratoriu".
Mentionez ca DN1 in comuna Barcanesti pe sensul dinspre Bucuresti spre Campina are doua benzi de circulatie , sensul giratoriu are de altfel tot doua benzi. In acel sens giratoriu, DN1 face o curba la stanga,tot inainte este intrarea in Ploiesti. Banda 1 este ste pentru cei care merg inainte sau la dreapta (in acest caz, inainte inseamna spre Campina iar dreapta inseamna spre Ploiesti ) iar banda 2 pentru cei care merg inainte (inainte insemnand la stanga pe directia DN-ului spre Campina).
In momentul producerii accidentului ma aflam in sensul giratoriu e prima banda cu directia dinspre Bucuresti spre Campina iar celalalt vehicul pe banda 2 ( cea de langa axul drumului ) cu directia dinspre Bucuresti spre Ploiesti. M-a tamponat cand am ajuns in dreptul primei iesiri din sensul giratoriu - drum ce merge spre Ploiesti.
Din avariile masinilor ar trebui sa reiasa si faptul ca ma aflam pe prima banda dar si in fata celeilalte masini, avariile masinii mele fiind : usa stanga fata si pragul, iar avariile masinii lui : farul , aripa si bara pe partea dreapta.
La cateva zile dupa vizita la asiguratorul lui, am convenit sa ne vedem in acel sens giratoriu si sa mergem la politie pentru inca o parere. Acolo, domnul agent de circulatie, i-a spus clar ca este vinovat, iar mie mi-a sugerat sa fac o sesizare la autoritatea care supravegheaza asiguratorii, lucru pe care l-am si facut. La o luna dupa sesizarea mea, am primit de la aceasta autoritate, raspunsul sub forma unei scrisori din care reiese faptul ca ei nu au nici o legatura cu regulile de circulatie ci doar au mers la firma de asigurari si au luat cunostinta de decizia acestora.

In acest caz, ce fac eu mai departe ...?

Va multumesc anticipat. Orice idee sau informatie imi va fi de mare ajutor.

Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
adriana051981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:19, 3 Iunie 2015
Din pacate. daca asiguratorul refuza sa efectueze reparatia, va trebui sa il actionati in instant si sa dovediti ca soferul este vinovat si ca societatea sa RCA trebuie sa va despagubeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Incident rutier jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident rutier minor. eram in sensul giratoriu(sunt 3 benzi in acel sens giratoriu) de la Arcul de Trimuf, ... (vezi toată discuția)