avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incident rutier

Buna seara.
Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident rutier minor.
eram in sensul giratoriu(sunt 3 benzi in acel sens giratoriu) de la Arcul de Trimuf, venind dinspre P-ta Presei si indreptandu-ma spre Sos.Kiseleff.eram pe banda a doua.pe banda intaia un sofer a vrut sa faca direct stanga, spre Aviatorilor, in timp ce eu mergea inainte(nu stanga), nu s-a asigurat la schibarea benziilor, iar eu nu am mai putut sa evit impactul(practic taindu-mi fata, intrand pe banda mea).eu am redus viteza si doar i-am zgariat si infundat f.putin portiera soferului, in timp ce eu mi-am spart farul si indoit aripa dreapta fata.

Din cate am inteles as avea si eu o parte de vina(am discutat cu mai multi, iar celalalt sofer este de aceeasi parere).

Eu nu inteleg de ce, din moment ce am intrat intr-un ses giratoriu(cu 3 benzi), eram pe banda a 2-a si ma indreptam inainte, iar celalalt sofer, dupa banda a 1-a a vrut sa faca stanga, nu s-a asigurat la schimbarea benzilor si a provocat accidentul.
Cel mai recent răspuns: jamesbond12 , utilizator 17:23, 19 Ianuarie 2013
1. Autoturismul deja inscris in giratoriu are prioritate.
2. Autoturismul care urmeaza a se inscrie in giratoriu/ schimba o banda spre centrul giratoriului, cedeaza trecerea.
3. Autoturismul aflat in giratoriu si se urmareste schimbarea benzii spre exteriorul giratoriului, cedeaza trecerea.
Fiind pe banda 2, chiar daca doreati sa mergeti inainte, dvs. va puteati afla in situatia 2 sau in situatia 3, in functie de pozitionarea exacta la momentul impactului.
Pentru a nu avea probleme cu asiguratorul, trebuia solicitata politia la fata locului, nu incheiata constatare amiabila de accident.
Parerea mea este ca s-a aplica situatia nr.2(astfel cum ati specificat-o dvs.) si anume autoturismul care schimba o banda spre centru giratoriului cedeaza trecerea. adica el din moment ce el vroia sa faca stanga(din banda a 1-a spre banda a 2-a), fara sa se asigure, perturband circulatia rutiera si punan in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.din pozitia in care era el incadrat putea sa faca dreapta sau inainte din sensul giratoriu, in nici intr-un caz stanga, fara sa se asigure.
De asemenea el oricum a patruns pe banda mea de mers fara sa se asigure(taindu-mi fata).

Oricum din ce vad, este o situatie delicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)