avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu persoane vatamate din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat

Buna ziua,
Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum sustin politistii rutieri. Desi am intrat in intersectie (Sos.Turnu Magurele cu Str.Aurel Persu) de pe o strada cu indicatorul cedeaza trecerea, dupa o asigurare temeinica (specific ca imediat dupa impact soseaua a fost libera si din stanga cat si din dreapta) si incepand patrunderea prin viraj la stanga, in partea din stanga era deja o masina oprita la trecerea de pietoni, pentru a lasa sa traverseze pietonul angajat in traversare si totodata mi-a facut semn ca pot inainta in intersectie, din spatele acestei masini a venit o alta care l-a depasit, si cu care am intrat in coliziune. Locul impactului a fost dincolo de axul drumului, adica pe contrasensul masinii cu care m-am tamponat. Autoturismul cu care m-am tamponat si care a depasit cealalta masina oprita la trecerea de pietoni era Dacia Logan, iar din cauza manevrei de revenire inapoi pe banda in urma depasirii prin viraj la dreapta executat de soferul Daciei si din cauza impactului in pasaj roata dreapta spate cu auto pe care il conduceam, Dacia Logan s-a rasturnat, iar soferul si pasagerul din masina care nu purtau centuri de siguranta au acuzat dureri dupa ce au cazut unul peste celalalt in interiorul masinii. Mentionez ca pe carosabil sunt marcaje inainte si dupa trecere cu linie continua specificand ca nu este decat o banda pe sens, iar din cauza ca se circula ca si cum ar fi cate 2 benzi pe sens sunt tamponari frecvente.
La fata locului la momentul accidentului s-au prezentat mai multe echipaje de la rutiera, smurd si politia Locala. Cei de la rutiera au facut poze si masuratori, s-au vazut clar urmele de la momentul impactului si faptul ca soferul Daciei nici nu a schitat vreo urma sa incetineasca.
In urma accidentului pentru ca auto condus de mine a suferit cele mai mici avarii respectiv doar bara fata si un far dreapta zgariate, si avand si asigurare casco, au dat impuls politistilor de a ma scoate vinovat, ca nu am respectat semnificatia semnului cu cedeaza trecerea si mi s-a retinut permisul de conducere eliberandu-mi dovada cu drept de prelungire pana la sfarsitul anchetei. Timp de 1 an am fost luna de luna sa imi prelungesc dovada cu drept de circulatie.
Acum cateva zile am primit de la parchet o "ordonanta" cu "clasarea cauzei" privind vatamarea corporala a persoanelor din celalalt autoturism ca nu au depus "plangere prealabila" in termen, si in continuare decizia ca eu sunt cel vinovat de nerespectarea indicatorului "cedeaza trecerea" pe care o pot contesta in 20 de zile de la comunicare.
Totodata as vrea sa stiu daca ma prezint la Biroul ce se ocupa de aceste "Ordonante" mi se va intocmi un Proces Verbal cu care trebuie sa fiu de acord? Si mi se va lua dreptul de a conduce?
Multumesc anticipat celor care ma pot sfatui cu ce demersuri sunt necesare mai departe.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:46, 4 August 2014
contestati ordonanta ,depuneti dovezi precum sunteti nevinovat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)