avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amiabila in caz de accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amiabila in caz de accident auto

Buna seara! Acum 2 zile un prieten a avut un accident auto ușor, fiind implicate 2 autoturisme, rezultat doar cu pagube materiale. Pe scurt acesta de afla intr un sens giratoriu și dorea să efectueze un viraj la stânga de pe banda 1, moment în care un alt conducător auto intenționând sa meargă înainte pe banda 2 l-a acroșat ușor.
Din cauza spaimei și a faptului că celălalt conducător auto a ridicat tonul la el, prietenul meu a fost de acord să facă o constatare amiabila, așa că au mers la firma de asigurari unde a completat toate actele necesare. Întrebarea mea și a lui este daca in acest caz el ar putea să contesteze aceasta "amiabila".
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:35, 8 Decembrie 2019
Problema e unde sa o conteste? Daca nu a fost la asigurătorul său de RCA pentru completare amiabila și nu a dat vreo declarație semnata sau înregistrată audio, o va face când i se va cere de către acel asigurător și atunci poate să conteste ce a semnat în amiabilă. Oricum cei de la asigurări nu cred ca vor accepta constatarea, dacă schița arata ca șoferul mașinii de pe banda din interior a schimbat banda spre exterior, cu masina existenta pe acea banda. Asta ar însemna că a făcut-o fără sa se asigure. Nu avea prioritate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
latka, utilizator
Din cele arătate prietenul dvs. a trecut de pe banda 1 pe banda 2 prin viraj la stânga., iar celălalt autoturism circula pe banda 2. În această situație prietenul dvs. este vinovat pentru că nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație.
Întrucât mai există conducători auto care nu cunosc corect elementele topografice ale circulație în sensul giratoriu mai există și alte variante privind modul de producere a accidentului.
Dacă doriți o opinie autorizată vă rog să-mi trimiteți prin mesaj privat/personal o descriere amanunțită a modului de producere a accidentului cu indicarea traseului urmat de cele 2 autoturisme. O schiță a modului de producere a accidentului este necesară, preferabil pe o captură din Google Maaps
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Accident în sens giratoriu: am fost lovit de șoferul unui tir în paralel cu care mă oprisem. cine este vinovat, și ce riscuri pot apărea? florindumitrasc florindumitrasc Buna ziua, Am avut un accident intr-un sens giratoriu cu un autocamion. Acesta era deja intrat in sensul giratoriu pe banda 2 (spre interiorul sensului), cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in sens giratoriu AnaAdrian AnaAdrian Buna ziua, as avea si eu o intrebare legata de un accident rutier si despre modul in care politistul constator a procedat. Ce s-a intamplat? Am fost ... (vezi toată discuția)