avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua !Am fost implicat intrun acident ieri intrun ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua !Am fost implicat intrun acident ieri intrun sens giratoriu ...

Buna ziua !Am fost implicat intrun acident ieri intrun sens giratoriu cu 3 benzi si 4 iesiri eu urmand sa ies la iesirea 3 m- am incadrat pe banda nr 1 ,in dreptul iesiri nr 2 am fost lovit in fata stanga de alt conducator ,ce venea dupa banda 2 sau 3 nu stiu exact spunand ca eu trebuia sa ii acord prioritate,incoltit de imprejurari am fost nevoit sa fac amiabila dand asigurarea mea ,intrebarea mea este pot imi retrag contestarea amiabila?
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
Laur@2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:43, 11 Noiembrie 2022
Daca v-ati incadrat oe banda 1, ca sa iesiti pe a 3-a iesire, ati procedat gresit, banda 1 este pentru a iesi pe prima, cel mult pe a doua.
Dacă erau marcaje pe șosea care obligau pe cei de pe b1 să părăsească sensul la prima sau a doua ieșire, ești vinovată.
Dacă nu erau marcaje rutiere sau indicator care să reglementeze circulația pe benzi în acel giratoriu, retrage amiabila, mergi în instanță! Poți consulta un avocat, dar poți căuta că există soluții date în primă instanță și menținute de tribunal în care scrie negru pe alb că cel care schimbă banda în sens trebuie să se asigure, să semnalizeze și să dea prioritate celui care circulă deja pe banda pe care vrea să intre respectivul!
Chiar dacă există marcaje, tot rămâne obligația celuilalt de a se asigura, s-ar putea soluționa cu culpă comună, nu-ți strici clasa de malus bonus!
Un sfat prietenesc, roagă pe cineva care știe să scrie corect să-ți scrie acțiunea, autovehiculele vin *de pe banda 2 nu după banda 2! De pe banda 2 înseamnă că circulă pe banda 2, după banda 2 înseamnă în spatele benzii 2!

Laur@2 a scris:

Buna ziua !Am fost implicat intrun acident ieri intrun sens giratoriu cu 3 benzi si 4 iesiri eu urmand sa ies la iesirea 3 m- am incadrat pe banda nr 1 ,in dreptul iesiri nr 2 am fost lovit in fata stanga de alt conducator ,ce venea dupa banda 2 sau 3 nu stiu exact spunand ca eu trebuia sa ii acord prioritate,incoltit de imprejurari am fost nevoit sa fac amiabila dand asigurarea mea ,intrebarea mea este pot imi retrag contestarea amiabila?

Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
eugenoctavian1968, utilizator
În afara faptului că nu v-ați încadrat pe banda corespunzătoare intenției dvs. de a ieși din sensul giratoriu pe ieșirea 3 ați creat o situație de confuzie pentru conducătorul autoturismului care circula pe banda 2 nesemnalizând sau semnalizând incorect.. Dacă nu ați semnalizat celuilalt conducător auto nu i se poate imputa neacordarea priorității de trecere întrucât acesta a interpetat că dvs. veți ieși pe prima ieșire cu toate că și în acest caz aveați obligația să semnalizați dreapta. În situația reală când dvs. ați intenționat să ieșiți pe ieșirea 3 aveați obligația de a semnaliza stânga înainte de prima ieșire. Vă puteți adresa instanței pentru rezolvarea acestei probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)