Dacă erau marcaje pe șosea care obligau pe cei de pe b1 să părăsească sensul la prima sau a doua ieșire, ești vinovată.
Dacă nu erau marcaje rutiere sau indicator care să reglementeze circulația pe benzi în acel giratoriu, retrage amiabila, mergi în instanță! Poți consulta un avocat, dar poți căuta că există soluții date în primă instanță și menținute de tribunal în care scrie negru pe alb că cel care schimbă banda în sens trebuie să se asigure, să semnalizeze și să dea prioritate celui care circulă deja pe banda pe care vrea să intre respectivul!
Chiar dacă există marcaje, tot rămâne obligația celuilalt de a se asigura, s-ar putea soluționa cu culpă comună, nu-ți strici clasa de malus bonus!
Un sfat prietenesc, roagă pe cineva care știe să scrie corect să-ți scrie acțiunea, autovehiculele vin *de pe banda 2 nu după banda 2! De pe banda 2 înseamnă că circulă pe banda 2, după banda 2 înseamnă în spatele benzii 2!
Laur@2 a scris:
Buna ziua !Am fost implicat intrun acident ieri intrun sens giratoriu cu 3 benzi si 4 iesiri eu urmand sa ies la iesirea 3 m- am incadrat pe banda nr 1 ,in dreptul iesiri nr 2 am fost lovit in fata stanga de alt conducator ,ce venea dupa banda 2 sau 3 nu stiu exact spunand ca eu trebuia sa ii acord prioritate,incoltit de imprejurari am fost nevoit sa fac amiabila dand asigurarea mea ,intrebarea mea este pot imi retrag contestarea amiabila?