avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate Oliv_ia

Activitate Oliv_ia

da, ma raportez la standardul amenzilor din Romania, care in cazul de fata, valoric, sunt mult mai mici fata de cele din Bulgaria. M-ar fi ajutat sa pot citi ce prevede codul rutier bulgar, inclusiv plafoanele de amenzi. Daca cineva stie unde il pot gasi, in engleza, romana...chiar si bulgara, incerc cu google translate....doar sa-mi fac o idee daca a fost respectata legea si daca nu a fost umflata intentionat amenda. Multumesc.
Buna ziua si va multumesc pt mesaj.

Nu este vorba de amenda in sine, oricum suma mi se pare nesimtit de mare pentru o abatere atat de mica - s-a depasit limita legala cu 48km/h - (fata de tara noastra, amenda este de 300% mai mare!!!!), dar lasand acest lucru la o parte, am primit amenda dupa aproape un an de la incalcarea limitei de viteza, si dupa 5 luni de la inregistrarea procesului verbal al contraventiei, cu siguranta ca s-au incalcat limitele maxime de transmitere din moment ce la noi codul rutier prevede un termen de transmitere de maxim 2 luni.

Stiu ca drumul pana acolo si angajarea unui avocat local ar costa mai mult decat amenda in sine, dar nici sa creada ca romanii sunt prosti si platesc oricat si oricand. Nu-mi ramane decat sa ma resemnez, pentru ca, din pacate, si la noi dreptatea si legea nu sunt de partea cetateanului, ci impotriva lui.

Oare politistii romani cand amendeaza un cetatean strain la noi in tara, pentru depasire de viteza, tot asa stabilesc amenda cu 300% mai mare fata de standard?

Cu stima,
Va multumesc pentru raspuns. In acest caz, unde as putea vedea ce prevede legea contraventiilor a statului bulgar? Asta ca sa verific daca au fost respectate termenele de aplicare si transmitere ale procesului verbal de depasire a vitezei auto legale.

Si cum functioneaza executarea silita? Statul bulgar trimite la Administratia financiara solicitarea de executare silita, iar Administratia financiara o pune in aplicare, fara sa verifice daca a fost stabilita legea, implicit termenele de transmitere a procesului verbal? Multumesc.
Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu o amenda auto primita din Bulgaria. Am primit in data de 20.03.2015, prin posta, cu confirmare de primire, o scrisoare de notificare de la Ministry of Interior - Bulgaria, Chief Directorate Security Police, Traffic Pollice, in care ma anunta ca pe data de 29.04.2014 am depasit limita legala de viteza si trebuie sa platesc in contul Bancii Nationale Bulgare, pe numele Fondului pt siguranta rutiera, suma de 300 leva sau 154 euro. Termenul de plata al amenzii este de 14 zile, in cuantum de 70 % din valoarea totala, dupa 14 zile se plateste integral, iar in caz de neplata in termen de 1 luna, se va trece la executarea silita.
Notificarea este datata 15.10.2014, iar numarul de inregistrare este cu data de 27.10.2014.
Lasand la o parte ca nu eu, proprietarul autoturismului, am fost la volan la data savarsirii faptei, am gasit in legea O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor: modificate prin O.G. nr. 5/2015 urmatoarele:
Art.13 (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei. - notificarea mea fiind inregistrata fix in termen de 6 luni (data savarsirii 29.04.2014, notificare cu nr de inregistrare 27.10.2014), deci aici s-au incadrat, DAR,
ART. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult 2 (două luni) de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale.

Eu am primit notificarea la mai mult de 2 luni, asa cum scrie in lege!!!!! (nr de inregistare notificare x/27.10.2014), iar stampila Postei de primire a plicului este de 20.03.2015.

Dat fiind aceasta situatie, ce ma sfatuiti sa fac, avand in vedere ca, conform art 14 nu s-a respectat termenul si a fost depasit termenul legal de 2 luni de notificare a contraventiei? Trebuie neaparat sa platesc aceasta amenda? Si eu ca cetatean roman, ma supun acestei legi sau trebuie sa caut legea contraventiilor din Bulgaria, sa vad daca la ei in lege s-a respectat termenul de notificare?
Si in caz ca nu vreau sa platesc, cum poate Bulgaria sa ma execute silit?

Nu cred ca e cazul de contestare a deciziei, ca ar trebui sa ajung tocmai la Veliko Tarnovo, asa scrie in notificare....si ar fi mai mare daraua ca ocaua sa fac drumul pana acolo si sa mai cheltui alti bani, nervi si timp...

Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cu stima,