Legat de înscrierea asociațiilor în Registrul entităților/unităților de cult prin completarea formularului 163...este singurul registru în care trebuie înscrisă asociația sau mai sunt și altele? Sau ce ar mai fi de făcut o dată ce procesul de înfiintare este încheiat?
Buna seara!
Asa este, dar ne place sau nu, aceasta declaratie se afla printre actele cerute de Judecatorie la infiintarea asociatiei.
Am reusit sa ajung la un notar care s-a straduit mai mult in aceasta privinta si a reusit sa faca aceasta declaratie.
Va multumesc pentru raspuns!
In procesul de infiintare al asociatiei (ONG), m-am lovit de o declaratie: ”declaraţie pe propria răspundere, încheiată în formă autentică, a persoanei împuternicite să desfăşoare procedura de dobândire a personalităţii juridice, care cuprinde datele de identificare ale beneficiarilor reali ai asociaţiei, în sensul reglementărilor din domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor şi finanţării terorismului; datele de identificare ale beneficiarului real sunt: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, cetăţenia, domiciliul sau reşedinţa”, declaratie ceruta la dosarul ce va fi depus la Judecatorie.
Am citit legea 129/2019, nu m-am lamurit prea bine, dar am gasit si un model al declaratiei pentru ONG, declaratie care cuprinde membrii fondatori, componenta consiliului director si mentiunea ca ma oblig sa depun declaratia anual sau ori de cate ori intervine o modificare.
Am fost la doi notari pentru autentificarea declaratiei si primul mi-a spus clar ca nu stie despre ce este vorba in cazul unei asociatii, iar al doilea s-a uitat pe declaratie, dar nu a fost convins daca acest model este ok, ca nu reiese clar cine sunt beneficiarii asociatiei, ca nu este aceeasi situatie ca in cazul societatilor comerciale, adica in cateva cuvinte...nu stia despre ce declaratie este vorba.
Ma poate ajuta cineva cu un model al declaratiei? Sau cu orice alta informatie?
Buna ziua!
Mai am o intrebare legata de infiintarea asociatiei: la judecatorie, ma pot prezenta doar eu, in calitate de presedinte + ceilalți membri sau este nevoie si de prezenta unui avocat (probabil avocatul care va legaliza actele necesare)?
Multumesc!
Am găsit pe net, câteva informații legat de acest subiect. Din ce am înțeles, există o lege care obligă firma de gaze să facă extinderea rețelei pe banii proprii.
"Legea nr. 167/2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 a fost promulgată în luna iulie a anului trecut. Aceasta are prevederi noi care spun că operatorii de conducte de gaze nu vor mai putea refuza racordarea de noi consumatori şi vor fi obligaţi să suporte integral toate costurile ."
" Art. 151. -(1) Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflaţi în perimetrul sistemului de distribuţie concesionat. Extinderile se realizează în condiţii de eficienţă economică, în conformitate cu reglementările ANRE."
Este valabilă această lege sau nu?
Bună ziua! Țeava de gaze este pe stradă, la 500-600 metri distanță de casa noastră. Pentru a veni cu țeava până la poartă (deci nu include și curtea), cei de la gaze au cerut 16.000 lei. La această sumă, se vor adăuga cheltuielile cu țevile din curte/casă. Specific că este vorba despre comuna Berceni, județul Ilfov, unde nu există gaze peste tot, ci doar pe anumite străzi. Am înțeles ca pe unele străzi (satul vechi) locuitorii nu au plătit nimic pt țeava din stradă, ci doar pt propria curte. Întrebarea este (din experiența altora) dacă suma cerută de firma de gaze este corectă și dacă nu cumva, primăria este obligată să tragă țeava de gaze pe stradă și noi să plătim doar ce intră pe proprietatea noastră? Mulțumesc anticipat!
In legatura cu taxa de salubrizare pe anul 2018, care intre timp a fost declarata ilegala...si-a recuperat cineva banii? Am fost la taxe si impozite, unde mi s-a spus ca nu se poate face nimic deocamdata.
Buna ziua!
Mama mea nu a avut niciodata contract cu Enel (intotdeauna a fost pe numele tatalui). In ultimul timp, mama a primit mesaje de la Intrum, in care era instiintata ca are unele datorii catre Enel. Am ignorat mesajele stiind ca nu a avut niciodata legaturi cu Enel + niciodata nu au avut datorii la ei + am crezut ca mesajele sunt vreo farsa si nu ne-am informat cu privire la aceasta firma de recuperari. Azi a fost sunata de catre o doamna, din partea firmei Intrum și aceasta a informat-o ca va fi deschis un proces, pentru a fi recuperata suma de 1000 si ceva de lei (presupusa datorie catre Enel). Tot azi urmeaza sa mergem la Enel, sa vedem despre ce este vorba.
Intrebarile mele: s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Ce este de facut, avand in vedere ca sigur este o greseala? Mama s-a speriat destul de tare, desi stie ca nu are nicio legatura la Enel si as vrea sa iau atitudine in acest sens. Pot fi dati in judecata? Ma gandesc si la problema cu prelucrarea datelor personale, in conditiile in care ea nu a avut niciodata contract la Enel, deci ei nu au niciun drept sa-i foloseasca datele.