avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie (ONG)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie (ONG)

Buna ziua!
Care sunt pasii pentru infiintarea unei asociatii (ONG)? Ma intereseaza ordinea pasilor care trebuie parcursi, deoarece am gasit mai multe variante.
Care este valoarea patrimoniului initial depus? Am gasit varianta cu 200 lei si varianta cu un salariu minim pe economie.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
FPG, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:55, 21 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la aceasta adresa puteti obtine cererea pentru acordarea disponibilităţii denumirii
[ link extern ] /
Patrimoniul initial este minim 200 le dar e recomandat sa incercati ca din contributia egala a membrilor fondatori sa obineti minim 2000 lei, bani care va vor ajuta sa acoperiti cheltuielile de functionare pentru primele luni ale asociatiei si o a va ajute si daca dorit sa accesati si fonduri nerambursabile de la diferiti finantatori publici sau privati din tara sau strainatate.
Nu conteaza ordinea pasilor caci in defintiv va organizati cum puteti mai bine ca sa reusiti sa puneti la punct actele la dosarul care se depune la judecatorie.
Va vor ajuta si informatile de la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
george-neagu, moderator
gasiti aici un ghid practic detaliat de infiintat asociatii [ link extern ]
Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua!
Mai am o intrebare legata de infiintarea asociatiei: la judecatorie, ma pot prezenta doar eu, in calitate de presedinte + ceilalți membri sau este nevoie si de prezenta unui avocat (probabil avocatul care va legaliza actele necesare)?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
FPG, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nevoie deloc de avocat pentru a depune actele la judecatorie si nici cand se va judeca cererea de infiintare.
In actul constitutiv si statut, la sfarsit treceti ca membrii asociatiei imputernicesc pe presedinte (cu nume, cnp si date din buletin) sa parcurga toate etapele necesare infiintarii asociatiei, si deci doar presedintele va merge peste tot.

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind declararea beneficiarului real intr-o asociatie in 2023 leonardmihael leonardmihael Buna ziua, Sunt presedintele unui ONG (Asociatie) fondat in 2011. In prezent ma confrunt cu urmatoarele neclaritati cu privire la declararea beneficiarului ... (vezi toată discuția)
Legea 129/2019 pentru ong-uri Morgiana Morgiana Bună ziua! Potrivit Legii 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, este necesară o adaptare a actelor ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiari reali ong balasu balasu Buna ziua. Inteleg ca maine (14 august) este termenul limta pt depunerea declaratiilor privind beneficiarii reali ai ONGurilor, altfel se dizolva. Este o ... (vezi toată discuția)