Atunci, nu am atacat decizia, nu am gandit ca o sa raman cu o leziune permanenta, si din acest motiv nu am considerat ca merita efortul.
Acum, dupa un un an jumate, din pacate se vede ca totusi am ramas cu o leziune permanenta pe obraz, si din acest motiv vreau sa merg mai departe, sa primesc despagubiri.
"...s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de XY cu privire la infractiunea de lovire sau alte violente aplicandu-se totdata faptuitorului o sanctiune cu caracter administrativ constand in amneda in cuantum 500 de lei.
Imptotriva acestei rezolutii in termenul legal prevazut, a fromulat plangere petentul, solicitand admiterea plangerii si trimiterea faptuitorului in judecata, deoarece a suferit 5-6 zile ingrijiri medicale, o leziune suferita fiind permanenta pe obrazul stang.
Motivare era ca plangerea este neintemeiata pentru ca:
-este la latitudinea procurorului sa aprecieze ca o fapta prezinta sau nu gradul de pericol social al unei infractiuni daca este vorba despre infractiuni care in mod evident sunt grave cum ar fi infractiunile de omor, viol, talharie.
-analizand certificatul medico legal nu rezulta ca pretentul ar avea vreo leziune cu CARACTER PERMANENT care sa duca la schimbarea incadrarii juridice a faptei intro infractiune mai grava, nici nu se precizeaza ca numarul de zile de ingrijiri medicale sar putea modifica in eventualitatea unei evolutii nefavorabile a vindecarii leziunilor."
Ce optiuni am acum? Penal? civil?
Astept sfaturiile dvs. Multumesc