avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate toby_maht

Activitate toby_maht

Răspuns la discuția Iesire la pensie Legea 155/2015
va multumesc pentru raspuns
Buna ziua!
Avem o firma, SRL< cu activitate suspendata, firma nu are niciun fel de datorii la bugetul de stat sau fata de alte persoane, ca active avem un teren cu constructii care este trecut in contabilitate(211, 211.01, 212) insa nu am facut raport de evaluare la respectivul activ. Suntem 3 asociati in firma membri de familie si dorim sa vindem acest teren insa nu am resit sa ne edificam cum este mai bine din punct de vedere al cheltuielilor sa procedam sa vindem pe firma sau sa lichidam firma si sa trecem terenul pe persoaba fizica, care ar fi pasii de urmat in fiecare caz. Terenul este achizitionat din anul 1991 de la o persoana fizica . Am fost platitori de TVA dar acum nu mai suntem insa dintr-0 discutie cu cineva am aflat ca daca vindem pe firma terenul valorand mai mult decat constructiile care se afla pe el e posibil sa platim TVA . Va rog sa ma ajutati in aceasta speta.
Buna ziua !
Vin in fata dumneavoastra cu o intrebare. Sora mamei mele este nascuta in 1960 aprile. Are un stagiu de cotizare de 31 de ani si 9 luni din care 13 ani si 9 luni grupa I de munca lucrati pana in 2001, ea a lucrat la acelasi loc de munca (mediu toxic) pana in 2005 si pe cartea de munca i-au scris conditii deosebite din 2001 pana in 2005. Intrebarea este daca se ia in considerare pentru scaderea varstei de pensionare si perioada lucrata dupa 2001 pana in 2005. Sper ca am fost destul de explicit. Astept raspunsuri, multumesc.