avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate redmihai23

Activitate redmihai23

Se poate cere sa nu apara in contractul de vanzare cumparare si sa se faca separat un contract de prestari servicii? Exista vreo lege care sa ma ajute in acest sens?

Alexandru Surcel a scris:

Fiind clauză abuzivă, semnați contractul și apoi, odată problema transferului de proprietate tranșată, îl chemați pe dezvoltator în judecată pentru a cere instanței anularea clauzei abuzive.

Va multumesc pentru raspuns!


Alexandru Surcel a scris:

Fiind clauză abuzivă, semnați contractul și apoi, odată problema transferului de proprietate tranșată, îl chemați pe dezvoltator în judecată pentru a cere instanței anularea clauzei abuzive.

0.30 euro / mp + TVA.

raluk0207 a scris:

Care e taxa pentru curățenie?

Am incheiat in septembrie o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament. La sfarsitul lunii iulie urmeaza sa inchei contractul de vanzare cumparare, am cerut un draft si am constatat ca trebuie sa ma oblig sa respect un contract de administrare, incheiat intre dezvoltator si o firma de "curatenie". Contractul de administrare "se incheie pe o perioada de 10 ani iar dupa expirarea duratei, se va prelungi in mod automat cu perioade succesive de cate 5 ani. Mentionez ca in promisiunea de vanzare cumparare nu este specificat absolut nimic. Imi doresc sa inchei acest contract de vanzare cumparare dar nu cu aceasta clauza. Dezvoltatorul spune ca daca nu-s de acord sa semnez, pierd avansul. Este adevarat? Mi se pare totusi o clauza abuziva. In promisiunea de vanzare cumparare este specificat ca daca ma razgandesc pierd avansul ( 45.000 euro) iar daca nu se incheie din vina dezvoltatorului, da dublul sumei date ca si avans. Cand am vorbit pt prima data cu dezvoltatorul despre faptul ca locuinita nu a fost gata in decembrie, ne-a spus ca daca nu ne convine sa asteptam, ne da banii inapoi ( avansul nostru si nu dublu cum scria in contract). Suntem deja in luna iunie, am decis sa asteptam pt ca ne-a spus ca din cauza conditiilor meteo, etc, etc. Acum cand urmeaza sa semnam contractul, a aparut aceasta clauza de contract de administrare. Ma repet, pierd avansul daca nu accept aceasta clauza. Mentionez ca inca nu avem asociatie, doar 2 blocuri sunt gata din cele 6.
Am incheiat in septembrie o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament. La sfarsitul lunii iulie urmeaza sa inchei contractul de vanzare cumparare, am cerut un draft si am constatat ca trebuie sa ma oblig sa respect un contract de administrare, incheiat intre dezvoltator si o firma de "curatenie". Contractul de administrare "se incheie pe o perioada de 10 ani iar dupa expirarea duratei, se va prelungi in mod automat cu perioade succesive de cate 5 ani. Mentionez ca in promisiunea de vanzare cumparare nu este specificat absolut nimic. Imi doresc sa inchei acest contract de vanzare cumparare dar nu cu aceasta clauza. Dezvoltatorul spune ca daca nu-s de acord sa semnez, pierd avansul. Este adevarat?