Mama mea a fost trecuta ca și garant în contract, iar creditul este accesat pe persoana juridica. Iar mama nu are drept de semnătură în societate, tatăl meu a fost singurul actionar.
Am încercat sa prindem șirul logic al evenimentelor dar unele persoane spun ca garantul a fost statul, alte persoane susțin ca garantul este mama, și ca ideal ar fi sa fac succesiunea ca sa ii preiau eu firma și atunci nu ar mai fi mama trasa de mânecă. Dar în logica mea, ma gândesc ca atunci am pica amândouă, și sincera sa fiu chiar nu am de unde sa ii dau având în vedere ca sunt ultimul an la master. Iar plățile sunt făcute de tatăl meu prin firma , și sunt contracte neincheiate, adică a dat banii și nu a primit serviciile respective.
Am o mica nelamurire in legatura cu un credit accesat in anul 2014 de catre tatal meu in valoare de 2.000.000 lei. La semnarea contractului mai avea nevoie de o semnatura, si s-a insistat din partea bancii ca mama mea sa semneze, desi cei care s-au ocupat de dosar stiau ca parintii mei sunt divortati de 8 ani, desi s-a pus problema neachitarii imprumutului si asupra consecintelor, cei de la banca au linistit-o pe mama mea ca exista o asigurare de viata care va acoperi intreaga valoare .Am zis asigurare de viata deoarece tatal meu a decedat in cursul acestui an , si dupa deces am aflat cu stupoare ca nu exista nici o asigurare de viata in dosarul de imprumut, iar motivatia dansilor a fost ca este un imprumut cu fondul de garantare al statului si ca statul acopera valoarea imprumutului, dupa o luna am inceput sa primim apeluri "disperate "ale unei firme de recuperari care a contractat banca , acum vor sa recupereze banii respectivi de la noi.....nu inteleg ce s-a intamplat cu asigurarea, cu garantarea statului....acum cei d3 la banca se fac ca ploua, ca au fost schimbati de pe post ca nu au idee, o ceata totala, dar un lucru sigur e ca vor sa isi recupereze prejudiciul. In conditia in care tatal meu a decontat 20 % din valoarea creditului , unui domn din centrala pentru a "ajuta" la acordarea imprumutului. Ce pot face ?
Va multumesc anticipat!