avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate fllorelai

Activitate fllorelai

Din cate stiu eu, operațiunile de verificare sau revizie tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se efectuează în conformitate cu prevederile Procedurii privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 179 din 16 decembrie 2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 969 din 28 decembrie 2015.
Potrivit art. 8 alin. (2) și alin. (3) din actul normativ antemenționat, în situația în care, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, Operatorul Economic autorizat ANRE constată că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare (inclusiv partea comună a acesteia), clientul final are obligația să facă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea acestor condiții, inclusiv prin montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra electroventilului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși. ...."
Constatarea operatorului autorizat ANRE se prezinta in scris, nu verbal, precizand in clare care conditii tehnice nu sunt indeplinite. de verificare sau revizie tehnică a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale se efectuează în conformitate cu prevederile Procedurii privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 179 din 16 decembrie 2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 969 din 28 decembrie 2015. Potrivit art. 8 alin. (2) și alin. (3) din actul normativ antemenționat, în situația în care, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, Operatorul Economic autorizat ANRE constată că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare (inclusiv partea comună a acesteia), clientul final are obligația să facă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea acestor condiții, inclusiv prin montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra electroventilului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși. ...."
Insa la mine in apartament nu a venit nimeni sa verifice si sa constate ca nu sunt indeplinite conditiile tehnice de functionare a instalatiei de de utilizare. La ultima revizie de acum 3 luni facuta la cererea mea era totul in regula.

Buna ziua!
Sunt obligata prin lege sa imi montez senzor de gaze in apartament daca:
- nu am geam termopan (am geam mai mic de 4 mm si tamplarie din lemn, desi blocul a fost reabilitat si aproape toti locatarii si-au schimbat tamplaria si geamurile.)
- sunt debransata de la reteaua de gaze comuna
- am contract cu un alt furnizor de gaze si am contor de gaze in fata usii apartamentului
-am deja un senzor de gaze de la furnizorul de gaze?
Este adevarat ca daca teava de gaze comuna a blocului trece si prin bucataria mea( chiar daca eu nu ma folosesc de ea,), sunt obligata sa imi montez si eu contor de gaze?
numarul dosarului este 20078/301/2013.
si inca o intrebare..au voie lichidatorii sa tipe la clienti si sa spuna ca dac nu le convine ii pot schimba....cine o poate trage la raspundere pe aceasta doamna care nu vrea sa imi raspunda la telefon sau urla la mine la telefon?
Dosarul are nr 20078 la judecatoria sectorului 3. lichidatoarea a fost numita de adunarea generala.Ce insemna mai exact sub sanctiunea lipsirrii de efecte juridice a hotararii de dizolvare? va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,

Am fost inselata de un lichidator autorizat care a primit acum doi ani onorariul integral pentru dizolvarea asociatiei al carei presedinte sunt si nu a facut absolut nimic de atunci. Impreuna cu ceilalti membri fondatori ai asociatiei am hotarat sa dizolvam asociatia in baza art .57 din OUG 26/2000, unde se prevede desemnarea unui lichidator. In urma unei hotarari judecatoresti din 7.06.2013 s-a admis cererea de dizolvare a asociatiei si i s-a dispus lichidatorului sa faca publicarea dizolvarii si sa depuna memorandumul si bilantul.... Lichidatorul a primit personal un exemplar al hotararii judecatoresti, dar nu a facut nimic de atunci . De cate ori am luat legatura personal sau telefonic cu el mi-a spus ca nu are inca timp , ca o sa faca, ca. dureaza...si asa ma amana de 2 ani..alta data mi-a spus ca a facut aproape tot , dar nu poate sa imi arate nimic...In ultima discutie in care i-am spus ca ma duc la politie daca nu imi spune clar care e situatia mi-a spus ca nu mai vrea sa fie lichidatorul asociatiei, sa imi gasesc pe altcineva si sa il las in pace...dar banii inapoi nu mi-i poate da.. Ce pot sa fac? este obligat lichidatorul sa duca la bun sfarsit lichidarea asociatiei din moment ce a incasat onorariul? Daca renunta, primesc banii inapoi sau este ales un alt lichidator...pe acesta cine il plateste insa? unde ar trebui sa ma adresez?..