avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidatorul a incasat onorariul pentru dizolvarea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidatorul a incasat onorariul pentru dizolvarea unei asociatii, dar nu a facut nici un demers pentru dizolvarea ei

Buna ziua,

Am fost inselata de un lichidator autorizat care a primit acum doi ani onorariul integral pentru dizolvarea asociatiei al carei presedinte sunt si nu a facut absolut nimic de atunci. Impreuna cu ceilalti membri fondatori ai asociatiei am hotarat sa dizolvam asociatia in baza art .57 din OUG 26/2000, unde se prevede desemnarea unui lichidator. In urma unei hotarari judecatoresti din 7.06.2013 s-a admis cererea de dizolvare a asociatiei si i s-a dispus lichidatorului sa faca publicarea dizolvarii si sa depuna memorandumul si bilantul.... Lichidatorul a primit personal un exemplar al hotararii judecatoresti, dar nu a facut nimic de atunci . De cate ori am luat legatura personal sau telefonic cu el mi-a spus ca nu are inca timp , ca o sa faca, ca. dureaza...si asa ma amana de 2 ani..alta data mi-a spus ca a facut aproape tot , dar nu poate sa imi arate nimic...In ultima discutie in care i-am spus ca ma duc la politie daca nu imi spune clar care e situatia mi-a spus ca nu mai vrea sa fie lichidatorul asociatiei, sa imi gasesc pe altcineva si sa il las in pace...dar banii inapoi nu mi-i poate da.. Ce pot sa fac? este obligat lichidatorul sa duca la bun sfarsit lichidarea asociatiei din moment ce a incasat onorariul? Daca renunta, primesc banii inapoi sau este ales un alt lichidator...pe acesta cine il plateste insa? unde ar trebui sa ma adresez?..
Cel mai recent răspuns: fllorelai , utilizator 22:30, 1 Aprilie 2015
(2) In cazul dizolvarii prevazute de art. 57, lichidatorii vor fi numiti de catre adunarea generala, sub sanctiunea lipsirii de efecte juridice a hotararii de dizolvare.

De curiozitate ce numar de inregistrare are dosarul si la ce tribunal ?
Dosarul are nr 20078 la judecatoria sectorului 3. lichidatoarea a fost numita de adunarea generala.Ce insemna mai exact sub sanctiunea lipsirrii de efecte juridice a hotararii de dizolvare? va multumesc anticipat pentru raspuns
si inca o intrebare..au voie lichidatorii sa tipe la clienti si sa spuna ca dac nu le convine ii pot schimba....cine o poate trage la raspundere pe aceasta doamna care nu vrea sa imi raspunda la telefon sau urla la mine la telefon?
numarul dosarului este 20078/301/2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea si inchiderea unei asociatii Nella57 Nella57 Pentru dizolvarea si inchiderea unei asociatii culturale conf.art. 57 din O 26 Asociaţia se poate dizolvă şi prin hotărârea adunării generale. În ... (vezi toată discuția)
Desfiintare ong Alexx15 Alexx15 Buna ziua! Sunt membru fondator al unei Asociatii non-profit si doresc sa o inchid, atat eu cat si ceilalti 2 membri. Va rog sa imi spuneti daca, pe langa ... (vezi toată discuția)
Lichidator pentru dizolvarea la judecatorie a unui car ifn. Pusa23 Pusa23 Am infiintat un CAR IFN conform legii 26/2000 Am depus la judecatorie nu in termen legal de 15 zile hotararea Adunarii generale de dizolvare Activitatea era pe ... (vezi toată discuția)