avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dizolarea unei asociatii fara activitate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dizolarea unei asociatii fara activitate

Buna ziua ! Pentru dizolarea unei asociatii fara activitate , fara bunuri trebuie neaparat numit un lichidator ? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 19 Februarie 2025
Asociația se poate dizolvă și prin hotărârea adunării generale. În termen de 15 zile de la data ședinței de dizolvare, hotărârea adunării generale se depune la judecătoria în a cărei circumscripție își are sediul, pentru a fi înscrisă în Registrul asociațiilor și fundațiilor.

In cazul dizolvării prevăzute mai sus, lichidatorii vor fi numiți de către adunarea generală, sub sancțiunea lipsirii de efecte juridice a hotărârii de dizolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere asociatie non-profit crilodeea crilodeea Buna ziua! Este pe acest forum un judecator sau cineva care stie ce trebuie facut pentru a radia (dizolva) o asociatie non-profit? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Desfiintare ong Alexx15 Alexx15 Buna ziua! Sunt membru fondator al unei Asociatii non-profit si doresc sa o inchid, atat eu cat si ceilalti 2 membri. Va rog sa imi spuneti daca, pe langa ... (vezi toată discuția)
Lichidator pentru dizolvarea la judecatorie a unui car ifn. Pusa23 Pusa23 Am infiintat un CAR IFN conform legii 26/2000 Am depus la judecatorie nu in termen legal de 15 zile hotararea Adunarii generale de dizolvare Activitatea era pe ... (vezi toată discuția)