Buna ziua, am o nedumerire in ceea ce priveste necesitatea aratarii unei dovezi tertilor, dovada care sa ateste ca locul de parcare apartine unui anumit cetatean X.
Situatie:
1. Nu scrie nicaieri cum ca un anumit loc de parcare apartine cuiva.
2. Daca cetateanul A parcheaza (temporar maxim 10 minute) pe locul de parcare platit de cineva iar B soseste imediat cu masina sustinand ca locul de parcare ii apartine, fara a face dovada ca locul de parcare ii apartine.
3. Din punct de vedere logic A nu are de ce sa se mute pentru ca nu scrie nicaieri al cui este locul de parcare iar B nu face dovada achitarii locului de parcare.
4. Pentru ca B sa poata cere lui A sa se mute trebuie (din punct de vedere legal) ca mai intai sa ii faca dovada achitarii locului de parcare? Sau dovada achitarii are dreptul sa o ceara doar politistul?
P.S. Cautand informatii n-am gasit absolut nimic referitor la aceasta problema. Stiu ca locul de parcare daca este platit este platit pe 365zile, 24h/24h dar nu poate fi blocat cu tarusi sau altceva. La intelegerea de la locul respectiv pot parca si alti soferi in trecere (5-10 minute cat sa nu incurce pe proprietari). Dar proprietarii au sau nu obligatia de a face dovada platii locului de parcare oricarui sofer care parcheaza pe locul lor? In cazul in care nu au platit, locul nu este al lor si este public si de aceea intreb.