avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dovada catre terti a posedarii unui loc de parcare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dovada catre terti a posedarii unui loc de parcare

Buna ziua, am o nedumerire in ceea ce priveste necesitatea aratarii unei dovezi tertilor, dovada care sa ateste ca locul de parcare apartine unui anumit cetatean X.

Situatie:
1. Nu scrie nicaieri cum ca un anumit loc de parcare apartine cuiva.
2. Daca cetateanul A parcheaza (temporar maxim 10 minute) pe locul de parcare platit de cineva iar B soseste imediat cu masina sustinand ca locul de parcare ii apartine, fara a face dovada ca locul de parcare ii apartine.
3. Din punct de vedere logic A nu are de ce sa se mute pentru ca nu scrie nicaieri al cui este locul de parcare iar B nu face dovada achitarii locului de parcare.
4. Pentru ca B sa poata cere lui A sa se mute trebuie (din punct de vedere legal) ca mai intai sa ii faca dovada achitarii locului de parcare? Sau dovada achitarii are dreptul sa o ceara doar politistul?

P.S. Cautand informatii n-am gasit absolut nimic referitor la aceasta problema. Stiu ca locul de parcare daca este platit este platit pe 365zile, 24h/24h dar nu poate fi blocat cu tarusi sau altceva. La intelegerea de la locul respectiv pot parca si alti soferi in trecere (5-10 minute cat sa nu incurce pe proprietari). Dar proprietarii au sau nu obligatia de a face dovada platii locului de parcare oricarui sofer care parcheaza pe locul lor? In cazul in care nu au platit, locul nu este al lor si este public si de aceea intreb.

Multumesc frumos pentru rabdarea acordata!
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
mcapatinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:01, 1 Aprilie 2015
Reglementarile legale privind locurile de parcare le găsiți in HCL-uri. Este veșnica disputa...intr-adevăr, ar fi bine sa aveti lipit pe parbriz dovada ca locul de parcare a fost concesionat de dvs. altfel...!?
1-
Nu scrie nicaieri cum ca un anumit loc de parcare apartine cuiva

Concesionarea locurilor de parcare se realizeaza cu incheierea de contract de concesionare,concomitent cu eliberare de suport metalic pe care se completeaza numarul autorizatiei si al auto pentru care este eliberat
2-Fiecare autoritate publica prin HCLM reglementeaza regimul locurilor d eparcare
Exista orase=Bucuresti,unde locul de parcare chiar daca este concesionat pe un an de zile,este permisa parcarea si a altor auto in anumite intervale de timp
3-
Pentru ca B sa poata cere lui A sa se mute trebuie (din punct de vedere legal) ca mai intai sa ii faca dovada achitarii locului de parcare? Sau dovada achitarii are dreptul sa o ceara doar politistul?

Normal ,fiecare loc de parcare trebuie sa detina placuta/ sistem de atentionare cu nr autorizatie si auto
In conditiile in care B sustine ca locul de parcare ii apartine,daca doreste clarificarea situatiei in termen rapid ,poate sa faca efortul sa prezinte dovada - fie autorizatia pe respectivul loc ,fie chitanta de achitare spatiu de parcare
Daca doreste implicarea autoritatilor,poate sa tergiverseze solutionarea amiabila,poate sa se complice sa sesiseze politia comunitara,politia rutiera
4-
-In cazul in care nu au platit, locul nu este al lor si este public

Sunt 2 situatii diferite ,intre existenta de loc parcare detinut pe baza de autorizatie de concesionare si ocupare abuziva a unui loc de parcare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea -politia poate face ceva ? emanuela_ab emanuela_ab buna seara , ma ajutati si pe mine va rog ! parcarea in fata blocului , odata marcata acum s-a sters. Fiind la drum public se refuza alocarea de locuri ... (vezi toată discuția)
Conflicte pentru locuri de parcare popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, Am o problema cu unii din vecinii de la un alt bloc apropiat. In orasul Buzau, unde locuiesc, sunt probleme (asa cum sunt probabil si in multe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren ce apartine alcuiva mottofreee mottofreee Zilele trecute am platit impozitele si am avut surpriza sa constat ca am platit si impozitul pe locul de parcare inchiriat de la primarie ! Daca tot am platit ... (vezi toată discuția)