avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parcarea -politia poate face ceva ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parcarea -politia poate face ceva ?

buna seara ,

ma ajutati si pe mine va rog !

parcarea in fata blocului , odata marcata acum s-a sters. Fiind la drum public se refuza alocarea de locuri . Are vreo importanta pe cate locuri se parcheaza vreo masina ? Existe vreo lege care sa ateste cum se parcheaza ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: emanuela_ab , utilizator 10:28, 10 Aprilie 2013
1-Precizati concret daca este parcare care apartine de autoritatea locala,sau daca este spatiu apropiat imobilului a carui utilizare a fost modificata de proprietari in spatiu de parcare auto
2-De regula autoritatea publica locala prin HCLM prevede modalitatea de amplasare a locurilor de parcare si functie de topografia si caracteristicile sectorului de drum ,se pot dispune parcari cu diferite pozitionari ale auto in raport de axul drumului ,in spic,
perpendicular,etc
3-
Are vreo importanta pe cate locuri se parcheaza vreo masina ?

Are o importanta apreciabila,deoarece daca X isi asuma responsabilitea sa parcheze pe un loc care este concesionat lui Y, concomitent X isi asuma si riscul sa suporte eventuale consecinte ,inclusiv aplicare de sanctiune contraventionala
4- [ link extern ] /

buna dimineata si multumesc pentru raspuns !

parcarea apartine de autoritatea locala , dar functioneaza principiul primul venit primul servit (fiind la strada, primaria nu a dat voie asociatiei sa cumpere locuri ) .

Intrebarea mea este , poate primi amenda si care ar fi legislatia daca parcheaza ca nesimtitii de la mall pe doua locuri ( ati vazut de multe ori ca atunci cand mergeti nu neaparat la mall, ca nu mai are loc inca o masina pentru ca unul s-a parcat diferit de ceilalti )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare langa o proprietate privata Djony7 Djony7 Buna ziua, Am o dilema cu privire la un loc de parcare langa o proprietate privata. Este vorba de o casa,langa care este un spatiu public de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Conflicte pentru locuri de parcare popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, Am o problema cu unii din vecinii de la un alt bloc apropiat. In orasul Buzau, unde locuiesc, sunt probleme (asa cum sunt probabil si in multe ... (vezi toată discuția)
Blocat in parcare terminus1 terminus1 Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, ... (vezi toată discuția)