avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conflicte pentru locuri de parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conflicte pentru locuri de parcare

Buna ziua,

Am o problema cu unii din vecinii de la un alt bloc apropiat. In orasul Buzau, unde locuiesc, sunt probleme (asa cum sunt probabil si in multe alte localitati din Romania) legate de locurile de parcare (prea multe masini, prea putine locuri de parcare). Acesti vecini (din care 2 poseda cate 3 autovehicule fiecare), isi parcheaza masinile langa peretele blocului meu, si au pretentia ca, atunci cand pleaca, locul de parcare ramas gol sa nu fie ocupat de alta masina, deoarece considera ca locul le apartine lor. Mai mult, daca au mai multe masini, isi parcheaza alta masina si pe locul ramas gol, adica pe doua locuri. Din 9 locuri de parcare de langa peretele blocului meu, doar 1 e ocupat de masina unui vecin din bloc. Mi se pare normal ca sa imi parchez masina langa blocul meu pentru a o supraveghea mai bine, acces mai rapid etc.. Dar daca indraznesc sa procedez asa, imediat ma aflu in conflict cu acesti vecini, care se cearta cu mine, ma ameninta... (ca ei parcheaza acolo de zeci de ani -total fals-, ca ar fi bine sa imi caut in alta parte...) M-am adresat primarului orasului, explicand-ui situatia, iar acesta a raspuns ca identifica solutii pentru noi locuri de parcare (dar tot identifica de ani buni si nu gaseste nicio solutie). Nici nu doreste sa introduca o lege locala (sau alta forma legala) privind plata pentru locurile de parcare pentru cei care doresc sa posede propriul loc. Am strans chiar semnaturi de la vecinii din bloc, prin care toti isi dau acordul ca eu sa parchez intr-un anumit loc de langa geamul meu, chiar si asociatia si-a dat acordul, dar fara rezultat deoarece primaria nu recunoaste actul.
Eu stiu, cum sunt sigur ca si acesti vecini cunosc faptul ca, daca nu platesti pentru locul respectiv de parcare, atunci pe acel loc are dreptul sa parcheze oricine. Insa acest lucru nu ii impidica pe acesti vecini sa se certe cu mine, sa incerce sa ma intimideze cu amenintari, violenta verbala.
As dori sa stiu care ar fi o forma legala de a combate pe acesti vecini care au un simt exagerat si fals al proprietatii.
Unele din aceste masini sunt de transport marfa sau taxi - exista o lege care interzice parcarea masinilor de firma in locuri rezidentiale?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:37, 15 Februarie 2014
1-Spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun de regual apartin domeniului public
Tocmai din aceasta cauza ,demersul dv este "fara rezultat deoarece primaria nu recunoaste actul.
2-Incercati varianta sa contactati serviciul de specialitate din primarie pentru a va interesa daca in planul urbanistic ese prevazut sau urmeaza sa se avizeze ca spatiul ce face obiectul disputei pentru parcare auto,poate fi introdus in planul urbanistic local de spatiu amenajat special de parcare auto
In situatia in care autoritatea locala comunica interesul pentru realizare spatii de parcare care urmeaza sa fie concesionate,discutati concret interesul dv pentru a executa in regie proprie un spatiu de parcare pentru care ulterior serviciul specializat sa incheie contract de concesiune anuala
Autovehiculele persoanelor juridice de regula trebuie sa fie parcate la sediul acestora
Autorizatia de concesionare spatiu de parcare este diferentiata pentru persoana fizica si juridica,la cele juridice c/v loc parcare fiind substantial majorata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parcarea autoturismului acatia acatia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare in rezolvarea unei probleme. Pe strada pe care locuiesc am un vecin, care nu locuieste cu mine in ... (vezi toată discuția)
Blocare cale acces ieșire din scara MariaW MariaW Buna seara! Este legal sa îți parchezi mașina in dreptul ieșirii din bloc? Din câte știu, acel loc nu se poate închiria/ rezerva la primărie întrucât ... (vezi toată discuția)
Locul de parcare rasvi rasvi eu parchez masina linga scara blocului vecin,nu incurca intrarea,esirea din bloc.administratora si presedinta vrea ca eu sa nu mai parchez acolo motivind ca ... (vezi toată discuția)