avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe teren ce apartine alcuiva
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe teren ce apartine alcuiva

Zilele trecute am platit impozitele si am avut surpriza sa constat ca am platit si impozitul pe locul de parcare inchiriat de la primarie !
Daca tot am platit impozit pe un teren ce apartine primariei ,de ce sa nu platesc pe toate terenurile ce apartin primariei ? Este vreo deosebire ,oricum sunt a altui posesor .
Sunt curios daca exista o prevedere in sensul obligarii chiriasilor de a platii si impozitul pe teren.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 09:00, 18 Martie 2016
mottofreee a scris:

am avut surpriza sa constat ca am platit si impozitul pe locul de parcare inchiriat de la primarie !

teren.

Daca spatiul cu destinatia de locuinta este concesionat de la autoritatea publica locala si este utilizat in baza unui contract de concesiune anuala,inseamna ca nu ati achitat impozit pentru spatiul cu destinatia de parcare auto ,ci taxa de concesiune
S-a achita taxa deoarece in evidente exista inregistrat contract de concesiune spatiu parcare auto
Fie care autoritate publica locala prin HCLM dispune modalitatea de impunere si percepere taxe si impozite locale
Obligatiile de plata in sarcina chiriasului sunt prevazute concret in contractul incheiat cu proprietarul
Daca proprietarul a incheiat contract de concesiune pentru loc parcare,daca proprietarul utilizeaza locul de parcare,atunci obligatia platii impozitului revine proprietarului
Daca insa ,partile au convenit ca spatiul de parcare concesionat de catre proprietar sa fie in fapt utilizat de catre chirias,atunci acestuia ii revine obligatia achitarii taxei aferente loc parcare

Locuinta e propietate ,iese din discutie .
Locul de parcare este platit din 7 ianuarie 2016,contractul de inchiriere (abonament) incheiat nu prevede acest impozit iar temeiul legal se regaseste intr-o HCLM care ,de asemenea, nu prevede acest impozit de cunostinta caruia am aflat numai dupa ce am platit .
Prin acest fapt ,eu nu puteam parasi UE deoarece aveam datorii la fisc... si cand ai de mers numai timp de umblat pe la fisc nu ai .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de parcare al unui apartament inchiriat 3l3n@ 3l3n@ Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am inchiriat un apartament cu contract inregistrat la fisc si vreau sa stiu cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)
Imi este luat locul de parcare de catre un magazin obiweb obiweb S-a construit un hiper market langa blocule meu unde se afla si parcarea blocului. Am inteles ca primele 4 locuri de langa magazin vor fi luate de magazin in ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare bucuresti sector 6 daniel3toma daniel3toma Buna ziua, As vrea sa stiu daca se poate obtine un loc de parcare in urmatoarea situatie: - in jurul blocului unde locuiesc sunt locuri de parcare, acestea ... (vezi toată discuția)