avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare Bucuresti Sector 6
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare Bucuresti Sector 6

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca se poate obtine un loc de parcare in urmatoarea situatie:
- in jurul blocului unde locuiesc sunt locuri de parcare, acestea sunt inchiriate si altor persoane care locuiesc in alte blocuri.
Este legal asa ceva? Pentru ca logic nu mi se pare ca eu care locuiesc in blocul x sa nu am loc de parcare si altcineva care locuieste la 2-3 blocuri distanta de mine sa aiba loc de parcare la mine la bloc.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
daniel3toma, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:56, 5 Iunie 2017
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun-de regula apartin domeniului public
Autoritatea publica locala =primaria,are autoritatea si competenta sa dispuna dupa propriul interes modalitatea de utilizare a domeniului public
Contractarea spatiilor de parcare se realizeaza in baza unor HCLM,solicitantilor care intrunesc conditiile impuse
Verificati criteriile/conditiile de acordare loc de parcare auto,verificati daca exista spatii libere si daca apreciati ca intruniti cerintele,faceti solicitare catre serviciul specializat din primarie
Succes !
De obicei repartizarea unui loc de parcare functioneaza dupa principiul "primul venit-primul servit",dvs.ati depus o cerere in acest sens?Primaria poate repartiza locuri de parcare langa imobilul dvs.altor proprietari din blocuri invecinate daca locurile sunt libere.
Buna ziua,

Deja am depus cerere dar nu sunt locuri. Iar proprietarii care au masinile foarte vechi si nu le folosesc (ei la randul lor fiind foarte in varsta) nu vor sa vanda acele locuri.
daniel3toma a scris:


nu vor sa vanda acele locuri.


Nu este vorba despre faptul ca nu vor sa vanda acele locuri,nu detin calitatea de proprietari asupra spatiilor cu destinatia de parcare auto,ci sunt concesionari-respectiv au dreptul strict de folosinta limitata a unui loc de parcare,concesionat anual de la primarie prin achitarea anuala a taxelor aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog sfaturi loc de parcare paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Am cumparat recent un apartament in centrul orasului. Apartamentul este inca in renovare si nu stau in el. Din toamna ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare fotbalistul fotbalistul Astazi am avut cateva neplaceri. 1. As vrea sa stiu si eu daca asociatia de proprietari este implicata in vreun fel in obtinerea locurilor de parcare din ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata blocului cprn1992 cprn1992 buna ziua! se pot concesiona sau cumpara de la primarie locuri de parcare in fata blocului unde locuiesc? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)