Art. 409 alin. (4) C. proc. civ., prevede cã: „ajutoarele pentru incapacitate temporarã de muncã, compensaţia acordatã salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncã pe baza oricãrei dispoziţii legale (....) nu pot fi urmãrite decât pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere”.
Buna ziua, am urmatoarea nedumerire, peste 3 luni, adica incepand cu 1 iulie voi inceta contractul de munca cu angajatorul si urmeaza sa mi se vireze salarii compensatorii. Eu am o problema mai veche cu o banca, adica in 2008 am facut un descoperit de card pe care nu l-am acoperit, acestia nu mi-au trimis nici o instiintare ca ar trebui sa platesc ceva , decat anul acesta mi-au trimis o hartie ca ar fi devenit scadent si il vor vinde unei firme de recuperari ( KRUK), cu acestia am discutat si le-am spus clar ca eu nu am nici o datorie la ei si pot merge linistiti in instanta, in fine.Intrebarea mea este,in cazul in care voi fi executat silit , dar nu prea cred ca se va intampla lucrul acesta, asa sper :), ptr ca datoria ar fi prescrisa, se pot atinge de salarile compensatorii?
Multumesc.