avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Executare silită

Salarii compensatorii

Buna ziua, am urmatoarea nedumerire, peste 3 luni, adica incepand cu 1 iulie voi inceta contractul de munca cu angajatorul si urmeaza sa mi se vireze salarii compensatorii. Eu am o problema mai veche cu o banca, adica in 2008 am facut un descoperit de card pe care nu l-am acoperit, acestia nu mi-au trimis nici o instiintare ca ar trebui sa platesc ceva , decat anul acesta mi-au trimis o hartie ca ar fi devenit scadent si il vor vinde unei firme de recuperari ( KRUK), cu acestia am discutat si le-am spus clar ca eu nu am nici o datorie la ei si pot merge linistiti in instanta, in fine.Intrebarea mea este,in cazul in care voi fi executat silit , dar nu prea cred ca se va intampla lucrul acesta, asa sper :), ptr ca datoria ar fi prescrisa, se pot atinge de salarile compensatorii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:28, 1 Aprilie 2015
Buna ziua

Se pot ”atinge” de toate veniturile pe care le obtineti.
Art. 409 alin. (4) C. proc. civ., prevede cã: „ajutoarele pentru incapacitate temporarã de muncã, compensaţia acordatã salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncã pe baza oricãrei dispoziţii legale (....) nu pot fi urmãrite decât pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere”.
Salariile compensatorii nu sunt sume ce pot fi urmărite silit. Se eliberează salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator emy2001 emy2001 Buna ziua ,am o mare rugaminte voi fi disponibilizata cf art 65,si se vor acorda 3 salarii compensatorii,in fiecara luna nu cumulate.Problema este ca acum in ... (vezi toată discuția)
Intrebare C.Geta C.Geta buna ziua.am si eu nevoie de o nelamurire.in urma cu un an am facut un contract de imprumut la brd,contract de nevoi personale.de anul acesta din martie,de ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra concediului medical dcnicolet dcnicolet buna ziua, ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva in ceea ce priveste posibilitatea recuperarii sumei rezultata dintr-o poprire infiintata la angajator si ... (vezi toată discuția)