avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire asupra concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire asupra concediului medical

buna ziua, ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva in ceea ce priveste posibilitatea recuperarii sumei rezultata dintr-o poprire infiintata la angajator si operata de catre acesta inclusiv in perioada concediului medical. din cate stiu ajutoarele pentru incapacitate temporala de munca nu sunt supuse popririi.
cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 26 Iulie 2012
Art.409 C.proc.civ. prevede :
(4)Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
Multumesc pentru raspuns. In urma sesizarii angajatorului cu aceasta problema am primit un raspuns halucinant........mi s-a raspuns ca in cazul concediului medical cod indemnizatie 01 nu beneficiez de ajutor ci de indemnizatie........fapt care exclude incidenta prevederilor art. 409 cpc.
Cred ca in acceptiunea larga a notiunii de ajutor poate intra si sintagma de "indemnizatie" ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu cand angajatul este in concediu medical antoanela dinca antoanela dinca buna ziua, avem un angajat in concediu medical, i se poate face retinerea din salariu de 33% cf deciziei de executare silita primita? (vezi toată discuția)
Poprire venituri aferente concediului medical karlasofia karlasofia buna ziua. pe perioada concediului medical, se pot face in continuare retineri pe venit, saalriu, (retineri in urma unor popriri care nu reprezinta \"sume ... (vezi toată discuția)
Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)