avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare

buna ziua.am si eu nevoie de o nelamurire.in urma cu un an am facut un contract de imprumut la brd,contract de nevoi personale.de anul acesta din martie,de cand sunt somera,nu am platiti ratele lunare.daca nu platesc pot terce la exexutare si sa imi opreasca din indemnizatia de somaj,si de la anul,avand in vedere faptul ca sunt insarcinata ,din indemnizatia si alocatia copilului????/
multumesc mult,o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:46, 28 Mai 2009
Nu se pot urmari indemnizatia de somaj si indemnizatia + alocatia copilului, in cazul datoriei dvs..
Vedeti in acest sens prevederile Codului de procedura civila:
Art. 409
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
(4)Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
(7)Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.
Art. 410
Este nula orice urmarire sau cesiune facuta cu incalcarea dispozitiilor prezentei sectiuni.


De asemenea,Legea 61/1993 art.8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.
Cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului OUG 148,art.15
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii,conform legii,a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Oprire alocatie si indemnizatie alexandrabz alexandrabz Pentru amenzile de circulatie se poate face oprire pe alocatia sau indemnizatia copilului? (vezi toată discuția)
Oprire icc mamy86 mamy86 Buna seara.Am o prietena care e in ICC 3-7ANI.De luni i s a pus oprire pe toate conturile,ea avand un credit neachitat in valoare de 4100lei.Pot recuperatorii ... (vezi toată discuția)