avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiAndrei90

Activitate MihaiAndrei90

Răspuns la discuția Contract intre PFA si firma
Eu plateam taxele aferente PFA-ului si duceam chitanta la firma. Banii imi erau restituiti prin intermediul salariului (cel primit pe PFA), fara vreo mentiune speciala.

Am semnat un contract prin care ma angajez sa prestez servicii timp de 3 ani de zile (ca si PFA). Acest contract devine nul in momentul in care radiez PFA-ul (confirmat de upper management), dar ei vor vrea sa semnez un al contract, ca si persoana fizica, cu aceleasi conditii: prestare servicii timp de 3 ani - eu nu vreau sa mai semnez acest contract.

Sunt ingrijorat ca daca imi exprim aceasta dorinta, firma nu v-a mai dori renuntarea la PFA in cazul meu. Nu stiu cat de plauzibil/posibil este acest scenariu.
Inca o intrebare, legata de discutia de mai sus: firma paote sa faca ceva sa ma opreasca din a-mi radia PFA-ul?
Am primit un raspuns de la management care zice ca acel contract devine nul in momentul in care am radiat PFA-ul. Problema e ca nu stiu daca ei (firma) ma pot obliga in vreun mod sa semnez noul contract pe care-l voi primi, cu aceleasi conditii doar ca v-a fi pe CIM.

Toate taxele pe care le-am platit pt PFA mi-au fost restituite.

Multumesc pentru raspunsuri :)
Contractul se poate rezilia prin acordul partilor in 2 circumstante:
1. Platesc toti banii pe care i-am luat sau i-as fi luat pe PFA timp de 1 an de zile (anul curent)
2. Incapacitate de munca prin control la un medic ales de ei.
Buna ziua,

Am semnat de curand un contract cu o persoana juridica (firma IT) care stipuleaza ca voi presta servicii ca si PFA pentru respectiva firma timp de 3 ani de zile. As vrea sa stiu daca exista vreo cale legala prin care pot scapa de acel contract (ie. am primit o oferta mai substantiala de la alta firma). Pot radia PFA-ul si daca da, contractul acela devine nul?

Orice informatii sunt foarte bine venite.

Multumesc!