avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract intre PFA si firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract intre PFA si firma

Buna ziua,

Am semnat de curand un contract cu o persoana juridica (firma IT) care stipuleaza ca voi presta servicii ca si PFA pentru respectiva firma timp de 3 ani de zile. As vrea sa stiu daca exista vreo cale legala prin care pot scapa de acel contract (ie. am primit o oferta mai substantiala de la alta firma). Pot radia PFA-ul si daca da, contractul acela devine nul?

Orice informatii sunt foarte bine venite.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 15:26, 2 Aprilie 2015
Ce clauze ați prevăzut la capitolul încetarea contractului?
Contractul se poate rezilia prin acordul partilor in 2 circumstante:
1. Platesc toti banii pe care i-am luat sau i-as fi luat pe PFA timp de 1 an de zile (anul curent)
2. Incapacitate de munca prin control la un medic ales de ei.
Hm...asta-mi sună mai degrabă a muncă dependentă. V-au reținut contribuțiile sociale și impozitul pe venit?

Oricum dacă astea sunt singurele clauze, cred că e cam greu să faceți încetarea fără a plăti acea penalitate.
Totuși, îmi declin competența și vă sfătuiesc să vă consultați cu un jurist sau avocat.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Ioan Blaga, Contabil
Am primit un raspuns de la management care zice ca acel contract devine nul in momentul in care am radiat PFA-ul. Problema e ca nu stiu daca ei (firma) ma pot obliga in vreun mod sa semnez noul contract pe care-l voi primi, cu aceleasi conditii doar ca v-a fi pe CIM.

Toate taxele pe care le-am platit pt PFA mi-au fost restituite.

Multumesc pentru raspunsuri :)
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
MihaiAndrei90, utilizator
Inca o intrebare, legata de discutia de mai sus: firma paote sa faca ceva sa ma opreasca din a-mi radia PFA-ul?

Alte discuții în legătură

Probleme colaborare intre pfa si srl alxm alxm Buna ziua, In urma cu un an si jumatate, am fost angajat de o firma cu un contract de munca part-time, dar mi s-a cerut sa deschid si un PFA pe norma de ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unui contract de prestari servicii a unui pfa ca si contract de munca dorincornea dorincornea Buna ziua, As dori sa stiu cum s-ar putea argumenta, in instanta, ca un contract de prestari servicii dintre un PFA si o societate comerciala reprezenta ... (vezi toată discuția)
Timp raspuns notificare reziliere? gsleam gsleam Buna, Am un contract de comision pentru care am facut o notificare de reziliere, in care se stipula ca: contractul devine nul, la data de 29.04.2011. In tot ... (vezi toată discuția)