avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate mirela4545

Activitate mirela4545

El este plecat din tara inca de la divort.Nu am cum sa-l gasesc pt ca si nr de telefon l-a schimbat.Nici pe copii nu i-a sunat inca de atunci.Am incercat sa dau de el,dar nu am reusit.Stiu doar ca e in Cehia
Dar sulta se poate compensa din pensia alimentara pe care mi-o datoreaza si pe care nu am vazut-o niciodata?
Si procesul de partaj se poate finaliza daca el nu se prezinta?
I-am dat pt ca nu e o valoare foarte mare,e o casa de tara,iar la vremea aceea nu avea nici un fel de renovare sau imbunatatiri.Si am crezut in bunul lui simt(am divortat amiabil de comun acord).Prin hotarare judecatoreasca,care sa tina loc de act autentic,nu se poate?Pot sa probez cu martori.
Iar prin partaj,daca el nu se prezinta la tribunal,am vreo sansa? Nu as mai vrea sa platesc evaluatori...
Buna ziua.Am divortat in urma cu 3 ani,iar sotul meu a parasit domiciliul.Eu i-am dat banii pe jumatatea lui de casa(pt ca figuram amandoi pe contractul de vanzare- cumparare),iar el a plecat in strainatate,promitand ca se intoarce in cateva luni sa prefectam actele,eu ramanand in continuare in casa,alaturi de cei doi minori pe care ii avem impreuna si pt care am obtinut eu custodia totala.El nu a mai venit in tara si nici nu mai stiu nimic de el de atunci.Nu a platit nici pensia alimentara stabilita prin lege.Ce pot sa fac pt a-mi reveni mie in acte intreaga casa?Eu am inceput sa-i fac imbunatatiri si mi-e frica sa nu se trezeasca intr-o zi cu pretentii.Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția pensie alimentara
tinand cont ca nu ma pot deplasa in Cehia,cum as putea sa fac rost de dovezi? In hotararea de divort scrie ca Primaria Rosiorii de Vede(unde locuieste cand vine in tara) prin adresa nr 817114.05.2014 a transmis ca nu poate efectua ancheta sociala intrucat paratul este plecat in Cehia.Ma poate ajuta acest lucru?
buna ziua.Am divortat in martie anul trecut,obtinand totodata si custodia totala a copiilor mei minori in varsta de 6 si 8 ani. S-a stability pt fostul sot sa plateasca o pensie alimentara de 250 lei. Acesta lucreaza de 6 ani in Cehia. As putea sa-l dau in judecata sa plateasca pensia alimentara copiilor in functie de salariul minim de acolo, in conditiile in care nu pot prezenta instantei de judecata nici o adeverinta cu salariul pe care il castiga in Cehia?
Răspuns la discuția Case de copii de tip familial
de ce nu fundatie sau asociatie? Fiti mai explicit, va rog. Care e diferenta? Care sunt avantajele si dezavantajele?
Vreau sa infiintez o casa de copii de tip familial in regim residential.Ce forma de institutie ar fi mai potrivita sa infiintez si care sunt pasii de urmat pt infiintarea ei?