buna ziua.Am divortat in martie anul trecut,obtinand totodata si custodia totala a copiilor mei minori in varsta de 6 si 8 ani. S-a stability pt fostul sot sa plateasca o pensie alimentara de 250 lei. Acesta lucreaza de 6 ani in Cehia. As putea sa-l dau in judecata sa plateasca pensia alimentara copiilor in functie de salariul minim de acolo, in conditiile in care nu pot prezenta instantei de judecata nici o adeverinta cu salariul pe care il castiga in Cehia?
tinand cont ca nu ma pot deplasa in Cehia,cum as putea sa fac rost de dovezi? In hotararea de divort scrie ca Primaria Rosiorii de Vede(unde locuieste cand vine in tara) prin adresa nr 817114.05.2014 a transmis ca nu poate efectua ancheta sociala intrucat paratul este plecat in Cehia.Ma poate ajuta acest lucru?
Prin comisie rogatorie se poate afla locul de munca al tatalui, precum si bunurile pe care le detine.
Daca faceti dovada resedintei se poate obtine obligarea la plata pensiei avand in vedere minimul din Cehia, dar veti avea probleme in a executa silit hotararea astfel obtinuta.
Pensie alimentara
Jenny50
Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Fostul sot s-a recasatorit si are un copil din a doua casatorie. Dupa nasterea acestuia, ne plateste o pensie ... (vezi toată discuția)